Uber intenționează să adauge rezervări la trenuri, autobuze și zboruri în aplicația sa

Autor: Cristian Gubandru 10 apr. 2022 Știri auto

Uber intenționează să adauge rezervări la trenuri, autobuze și zboruri în aplicația sa, în Marea Britanie, în acest an pentru a-și extinde businessul.

Noul serviciu este conceput pentru a putea rezerva zborul, trenul și Uber pe aceeași aplicație.

Pentru a face acest lucru, compania își va integra software-ul cu companiile aeriene, liniile de autobuze, operatorii feroviari și companiile de închiriere de mașini, potrivit CNBC.

Marea Britanie este una dintre cele mai mari piețe ale companiei în afara SUA, așa că extinderea este un pas mare.

„Ați putut rezerva plimbări cu biciclete, bărci și scutere în aplicația Uber de câțiva ani, așa că adăugarea călătoriilor cu trenuri și autocare este o progresie naturală. În cursul acestui an intenționăm să întroducem și zboruri și, în viitor, hoteluri, prin integrarea unor parteneri în aplicația Uber pentru a crea o experiență de călătorie plăcută”, a declarat directorul general al Uber Marea Britanie, Jamie Heywood.

Această strategie de „super aplicație” nu este nouă, deoarece CEO-ul Dara Khosrowshahi a spus că dorește ca Uber să fie „Amazonul transporturilor”, când s-a alăturat companiei.

Înainte de pandemie, aproximativ 15% dintre călătorii erau curse către și dinspre aeroporturi. „Cu noi moduri de transport, vom avea o pârghie de creștere foarte importantă în următorii ani”, a spus Heywood.

Va concura Uber cu alte servicii de rezervare de călătorii?

Nu este încă clar în ce măsură compania va concura direct cu alte servicii de rezervare de călătorii, dar Khosrowshahi a fost CEO la Expedia înainte de a veni la Uber. Compania ar putea avea un avantaj față de rivali, deoarece ar putea oferi și o călătorie de la aeroport la hotel, deținând în esență întregul proces.

Compania a anunțat recent că va permite utilizatorilor orașului New York să rezerve taxiuri Yellow Cab direct prin aplicația sa, pasagerii plătind aproximativ la fel cu o călătorie cu Uber X.

De asemenea, compania intenționează să ofere un serviciu similar în San Francisco. Nu este clar, totuși, când sau dacă Uber va oferi serviciul extins de rezervare a călătoriilor în SUA.

In America, compania a introdus o suprataxă pentru combustibil pe piața americană pentru a sprijini șoferii după ce prețurile la pompă au crescut. Cu toate acestea, compania îi încurajează pe șoferi să facă trecerea la mașini electrice.

Sursa: Engaged

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide