Ucrainenii care capturează tancuri rusești nu sunt obligați să le declare la fisc (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 04 mart. 2022 Știri auto

Ucrainenii care capturează tancuri și transportoare blindate rusești le pot păstra și nu trebuie să le declare la fisc. Anunțul a fost făcut de către Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției (ANPC) din Ucraina printr-o notă de informare publică.

„Trofeele de luptă” nu se declară în Ucraina

Ai capturat un tanc rusesc sau un transportor blindat și îți faci griji cum să îl declari? Liniștește-te și continuă să-ți aperi patria-mamă!. Nu sunt necesare declarații pentru tancurile rusești capturate și alte echipamente militare deoarece costul acestui rahat nu depășește 100 de salariii minime de 248.100 de grivne (n.n. – circa 7.460 de euro)”, se arată în comunicatul publicat de ANPC.

Conform legislației din Ucraina, cetățenii acestei țări nu sunt obligați să menționeze în declarația de avere „trofeele de luptă”. Explicația este aceea că nu au fost achiziționate ca urmare a încheierii unei tranzacții, ci în legătură cu o agresiune pe scară largă a Federației Ruse asupra statului suveran ucrainean.

Agenția ucraineană și-a continuat comunicatul, glumind: „Datorită curajului și victoriei apărătorilor statului ucrainean, echipamentele militare inamice ajung de obicei la tine deja distruse și dezactivate. Așa că este imposibil să le evaluezi în conformitate cu Legea Ucrainei”. Zilele trecute, un al doilea tanc rusesc a fost capturat de civili ucraineni.

ANPC nu este singura agenție din Ucraina care batjocorește Rusia. Zilele trecute, Poșta Națională a anunțat un „concurs al poporului întreg ucrainean” pentru a găsi cele mai bune modele de ștampile noi. Printre propuneri se numără o ilustrație (foto) în care o navă rusească se scufundă, iar președintele ucrainean Volodimir Zelenskii îl bate la fund pe „bebelul” Putin.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Twitter


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide