Ultima mașină din garajul lui Paul Walker, scoasă la licitație, la 6 ani de la moartea actorului

Autor: Elena Luchian 05 ian. 2021 Știri auto

Ultima mașină care a făcut parte din colecția impresionantă a lui Paul Walker este scoasă acum la licitație. Este vorba despre un Shelby 427 Cobra CSX 1000, o mașină extrem de rară. Șase ani și o lună au trecut de la moartea actorului.

GALERIE FOTO

Modelul scos la licitație este un Shelby 427 Cobra FAM din anii ’60. De la ce vine “FAM”? “Ferrari’s Ass is Mine”. Așa a cerut Carroll Shelby în urmă cu peste 60 de ani. Era o ironie, deloc subtilă, la adresa marelui rival din motorsport. Doar 14 astfel de unități au văzut lumina zilei și doar două dintre ele sunt în versiune “FAM”. Cea care i-a aparținut lui Paul Walker este una dintre ele.

Mașina poartă nuanța exterioară Rosso Corsa și are un interior îmbrăcat în piele de culoare bej. Sunt din nou aluzii la modelele Ferrari. Mașina este echipată cu jante de 15 inci Cobra Racing, suspensie independentă și roll bar din oțel inoxidabil.

Sub capota modelului funcționează un motor V8 de 7,6 litri, care dezvoltă 550 de cai putere. Resursele sunt expediate către puntea spate prin intermediul unei transmisii manuale Tremec cu cinci rapoarte.

Prețul de pornire pentru mașina lui Paul Walker rămâne un mister

Casa de licitații Mecum păstrează misterul asupra prețului de pornire. Dar acesta este disponibil pentru cei interesați să intre în cursa pentru achiziționarea modelului. Licitația se va desfășura în perioada 18-20 martie.

Un an a trecut de când familia lui Paul Walker a scos la licitație 21 de mașini din colecția actorului. Nu e prima oară când Shelby-ul lui este scos la licitație. Prima dată s-a întâmplat la scurt timp după moartea actorului. Mașina a fost adjudecată atunci de un colecționar pentru 395.000 de dolari. Avea atunci doar 24 de kilometri la bord.

Paul Walker s-a stins din viață pe 30 noiembrie 2013. Era pasager într-un Porsche Carrera GT din 2005, iar la volan se afla amicul său, Roger Rodas. Mașina s-a izbit violent de un copac și a izbucnit în flăcări. Cei doi au murit pe loc. Actorul avea 40 de ani.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide