Ultima oră: Șoferița care a omorât doi copii în Andronache scapă de arest

Autor: George Cristea 09 mart. 2021 Știri auto

Șoferița care a omorât doi copii în Andronache scapă de arest după ce instanța a respins cererea de arestare preventivă. Decizi este definitivă.

Intră în Galeria FOTO

Continuă telenovela accidentului mortal din cartierul Andronache, în care o femeie beată a ucis doi copii după ce a încurcat pedala de frână cu cea de accelerație. Într-o nouă răsturnare de situație, Judecătorii de la Tribunalul București au respins astăzi cererea procurorilor de a o aresta preventiv pe femeia care a provocat accidentul. În schimb, femeia a fost plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Anterior, și magistrații de la Judecătoria Sectorului 2 deciseseră că femeia poate fi judecată în libertate. Procurorii au contestat această decizie, arătând că nivelul alcoolemiei la momentul accidentului depășea pragul de 0,8 la mie de la care fapta are implicații penale. Cererea acuzării a fost, astfel, respinsă pentru a doua oară, de această dată decizia fiind definitivă.

Șoferița criminală din Andronache scapă de arest. Cum s-a petrecut accidentul

Femeia este acuzată de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe după ce, pe 27 februarie, a pierdut controlul mașinii și a accidentat mortal două fete aflate pe trotuar. Accidentul s-a petrecut pe strada Fructelor din cartierul bucureștean Andronache. Mașina a intrat cu viteză într-o intersecție, a lovit un stâlp, după care maşina a fost proiectată pe trotuar, unde a accidentat mortal o fetiţă de 6 ani şi o fată de 20 ani. Cele două victime au fost transportate de urgenţă la spital, însă nu au mai putut fi salvate.

Imediat după accident, femeia de la volan a fost agresată de rudele fetelor accidentate, fiind transportată şi ea la spital. De asemenea, şi soţul femeii, aflat pe scaunul dreapta de lângă şofer, a fost scos din maşină de mulţimea furioasă şi a fost bătut.

În declaraţia dată la Poliţie, şoferiţa ar fi spus că are permis de conducere de mai multă vreme, însă nu conduce constant şi nu avea experienţă pe o maşină având cutie automată de viteze. În acea zi s-ar fi urcat la volan pentru că soţul ei consumase băuturi alcoolice. La un moment dat, ar fi încurcat pedalele maşinii şi ar fi apăsat pe acceleraţie în loc de frână, ajungând cu maşina pe trotuar, unde le-a accidentat mortal pe cele două fete.

Ea a declarat că nu a consumat băuturi alcoolice, însă a refuzat să fie testată cu aparatul etilotest, astfel încât i s-au prelevat probe biologice. Conform rezultatelor de la INML, femeia avea o alcoolemie de 0,67 g/l, la trei ore după producerea accidentului.

sursa: Digi24.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide