Un alt oraș din România se pregătește să ridice mașinile parcate neregulamentar. Taxe uriașe pentru recuperarea vehiculelor

Autor: Daniel Samoilă 10 nov. 2021 Știri auto

Un oraș din România a încheiat un contract cu un operator privat pentru a ridica toate mașinile parcate neregulamentar. Taxele vor fi extrem de mari pentru a recupera vehiculele.

Orașul în cauză este Brașovul. Reprezentanții primăriei au anunțat că s-a încheiat un contract între Primăria Brașov și un operator privat pentru ridicarea și transportarea acestor mașini.

Intră în Galeria FOTO

De asemenea, s-a identificat zona de depozitare iar Direcția Fiscală Braşov a cumpărat şi automatul pentru plata tarifelor de ridicare, transport şi depozitare.

Brașov, orașul unde se vor ridica mașinile parcate neregulamentar

Potrivit G4Media.ro, dacă un șofer vrea să își recupereze mașina în 24 de ore de la ridicare, acesta trebuie să plătească 519,82 lei.

În proiectul de dezbatere al primăriei Brașov s-au dezbătut următoarele taxe pe care ar urma să le plătească contravenienţii. Astfel, va exista un tarifa de 330,82 de lei pentru ridicarea autovehiculului, plus încă 119 lei pentru transportul acestuia la zona de depozitare.

De asemenea, va mai fi și taxă „de depozitare”,  în valoare de 70 de lei/24 de ore.

Decizia primăriei Brașov vine după ce marți, 9 noiembrie, a fost lansat în dezbatere publică un proiect de hotorâre privind modificarea regulamentului care implică activitățile de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate sau oprite neregulamentar în Municipiul Brașov.

Acest proiect de hotărâre a fost aprobat în 2017, dar nu s-a aplicat până acum pentru că nu s-a încheiat un contract cu vreo firmă care să ridice mașinile.

După ce se va trece de dezbaterea publică, acest proiect va trebui aprobat de Consiliul Local Brașov iar apoi se pot ridica mașinile care sunt parcate neregulamentar.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide