Coronavirusul a provocat o scădere a prețului la carburant în România. Unde se află cea mai ieftină benzină din țară?

Autor: Marius Vișan 15 feb. 2020 Știri auto

Epidemia provocată de coronavirus are un efect neașteptat în România.

În mai multe judeţe din ţară preţul benzinei standard a scăzut sub 5 lei, pe seama epidemiei de coronavirus, care a dus la scăderea preţului petrolului, informează Mediafax.

În Vrancea, Dâmboviţa, Călăraşi sau Bacău, litrul de benzină costă mai puţin de 5 lei. Scăderea preţurilor petrolului este pus pe seama epidemiei de coronavirus, care a dus la scăderea preţurilui petrolului.

Astfel, preţul petrolului a scăzut de la 59 de dolari barilul la începtul epidemiei, la 52 de dolari în prezent, dar a avut şi un minim de 49 de dolari la începutul lunii februarie. În aceste condiţii, preţul mediu al benzinei a scăzut de la 5,58 lei litrul pe 31 decembrie, la 5,27 lei litrul pe 1 ianuarie, iar pe 13 februarie a scăzut la 5,12 lei litrul.

La benzinăriile din ţară preţurile variază între 4,99 lei şi 5,4 lei. Motorina cea mai ieftină se găseşte la Constanţa şi costă 5,07 lei litrul.

La 1 ianuarie preţul carburanţilor a scăzut în medie cu 32 de bani pe litru după eliminarea supraaccizei şi actualizarea cu inflaţia oficială de la INS efectuată de către Ministerul Finanţelor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Gandul.info


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide