Un Audi A6 furat a fost descoperit de polițiștii de frontieră într-un TIR cu covoare

Autor: Cristian Agatie 20 sept. 2021 Știri auto

Un Audi A6 furat din Germania în luna august a fost descoperit de polițiștii de frontieră de la Giurgiu într-un TIR cu covoare.

Intră în Galeria FOTO

Drumul parcurs de o mașină furată este misterios și, adesea, de neînțeles pentru cei mai mulți dintre noi. Spre exemplu, un Audi A6 declarat furat în Germania în luna august a fost descoperit la intrarea în țară nu pe la frontiera de vest, cum te-ai aștepta, ci pe la punctul de trecere de la Giurgiu. Ca să fie și mai mare confuzia, mașina a fost descoperită într-un TIR care venea din Iran și care transporta covoare. Persane, fără doar și poate.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean iranian, în vârstă de 55 de ani, conducând un ansamblu rutier. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, covoare, dar şi un autoturism marca Audi A6, model 2018. Toate aceste bunuri erau încărcate din Iran pentru Germania”, se arată într-un comunicat de presă emis vineri de Poliția de Frontieră Giurgiu.

Cu ocazia verificărilor suplimentare efectuate, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că autoturismul transportat se afla în atenția autorităților, figurând în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autoritățile din Germania în luna august 2021.

Un Audi A6 furat a fost descoperit de polițiștii de frontieră la Giurgiu. Care este povestea lui?

Prin urmare, împreună cu reprezentanții Direcției Generale a Vămilor, polițiștii au desigilat remorca și au confiscat mașina, un Audi A6 55 TFSI quattro din 2018, evaluat la 273.000 de lei (circa 55.000 de euro). În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, faptă prevăzută de art. 270, alin 1 din Codul Penal.

Într-un alt punct de trecere a frontierei, cel de la Vărșand (județul Arad), polițiștii de frontieră au reținut un român care conducea un Mercedes Clasa S furat. Detaliul care le-a sărit în ochi polițiștilor a fost seria de caroserie poansonată pe caroserie, care nu corespundea cu cea de pe certificatul de înmatriculare al mașinii. Ulterior, verificarea seriei poansonate în bazele de date a arătat că mașina fusese furată din Marea Britanie.

Și această mașină, evaluată la numai 16.200 de euro, a fost indisponibilizată, polițiștii efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Polițiștii de frontieră opresc frecvent mașini de lux care se dovedesc a fi furate. Nu știm câte reușesc să scape la controalele obișnuite de la frontieră, dar este cert că rețelele de furturi de mașini nu au dispărut și nici nu vor dispărea vreodată. În urmă cu numai o lună, polițiștii de la Garda de Coastă Constanța au descoperit un BMW X5 în valoare de 70.000 de euro, furat din Italia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția de Frontieră


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide