Un BMW X5 de 70.000 de euro furat din Italia a fost oprit de polițiștii români de frontieră

Autor: Cristian Agatie 31 iul. 2021 Știri auto

Un BMW X5 de 70.000 de euro furat din Italia a fost oprit de polițiștii români de frontieră de la Garda de Coastă din Constanța. Mașina era condusă de un cetățean iranian.

Intră în Galeria FOTO

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit un autoturism de lux căutat de către autoritățile din Italia, la volanul căruia se afla un cetățean iranian. Acesta se pregătea să treacă granița spre Bulgaria, dar a fost oprit după ce la verificarea actelor mașinii s-a descoperit că aceasta figura ca fiind furată din Italia.

„În data de 30.07.2021, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, s-a prezentat pentru verificările de frontieră, pe sensul de ieșire din țara, un cetățean iranian, la volanul unui autoturism marca BMW, model X5 M50d. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat faptul că autoturismul figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autoritățile din Italia”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

BMW X5 furat din Italia: A fost singurul diesel cu patru turbine de pe piață

Autoturismul, evaluat de polițiștii de frontieră la aproximativ 350.000 lei (puțin peste 70.000 de euro – n.r.), a fost indisponibilizat la sediul Grupului de Nave Mangalia pentru continuarea cercetărilor, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

BMW X5 M50d a fost singurul model cu un diesel având patru turbine de pe piață. Motorul său de 3,0 litri cu șase cilindri în linie dezvolta 400 de cai-putere și un cuplu maxim de 760 Nm. Motorizarea a fost retrasă anul trecut din configuratorul BMW, dar prețul modelului nou a fost în jur de 100.000 de euro. Prin urmare, apreciem că estimarea de preț a polițiștilor este mai degrabă conservatoare.

Garda de Coastă este o structură regională, subordonată a Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, cu competență în zona de 30 kilometri de la frontiera de stat a României spre interior, pe raza județelor Constanta si Tulcea, la Marea Neagra, și în zona de 10 kilometri de o parte și de alta a malului Dunări pe raza județelor Ialomița și Tulcea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide