Un BMW M1 care a aparținut lui Paul Walker se vinde la licitație

Autor: George Cristea 25 ian. 2021 Știri auto

Un BMW M1 din 1979, care a aparținut actorului Paul Walker, se vinde la o licitație online. Ofertele au ridicat prețul spectaculosului model bavarez la 390.000 de dolari, cu o săptămână înainte de căderea ciocanului.

Intră în Galeria FOTO

Paul Walker a fost un actor extrem de popular cu o pasiune imensă pentru mașini. Înainte de a-și găsi sfârșitul într-un Porsche Carrera GT, Walker a adunat o colecție impresionantă de mașini, pe care moștenitorii săi au valorificat-o în anii care au urmat.

Acest BMW M1 scos la licitație zilele acestea a făcut parte la un moment dat din colecția AE Performance pe care Walker a prezidat-o alături de prietenul său Roger Rodas, de asemenea, mort în tragicul accident. În 2014, mașina a fost achiziționată de actualul proprietar.

Exemplarul are numărul de șasiu WBS0000009430109 și a fost livrat din fabrică având culoarea albă. Ulterior a primit uniforma „M” cu benzi albastre și roșii ca parte a unui tratament custom la AHG Studie. Pachetul mai include panouri aerodinamice inspirate de modelele M1 Procar de competiție, la fel ca și pachetul coloristic.

Paul Walker s-a îndrăgostit de acest BMW M1

Mașina a primit roți BBS de 16 inchi cu anvelope moderne, fiind complet restaurată. Puterea motorului cu șase cilindri în linie a fost crescută pentru a atinge 350 CP. Aceștia sunt puși la treabă prin intermediul unei cutii de viteze manuale care transmite cuplul la roțile din spate printr-un diferențial cu patinare limitată.

Numai 451 de unități stradale ale lui BMW M1 au fost produse între 1978 și 1981, ceea ce-l face unul dintre cele mai exclusiviste modele BMW de serie. Mașina scoasă la licitație pe site-ul BringaTrailer.com are mai puțin de 7.000 de kilometri la bord. Marcarea kilometrajului în kilometri trădează faptul că mașina a fost inițial destinată pieței europene, cu toate că și-a petrecut cea mai mare parte a vieții pe continentul american.

Paul Walker a iubit mașinile BMW. Colecția sa personală număra nu mai puțin de șapte exemplare BMW M3, spre exemplu, din care cinci erau M3 E36 identice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide