Un BMW M1 care a aparținut lui Paul Walker se vinde la licitație

Autor: George Cristea 25 ian. 2021 Știri auto

Un BMW M1 din 1979, care a aparținut actorului Paul Walker, se vinde la o licitație online. Ofertele au ridicat prețul spectaculosului model bavarez la 390.000 de dolari, cu o săptămână înainte de căderea ciocanului.

Intră în Galeria FOTO

Paul Walker a fost un actor extrem de popular cu o pasiune imensă pentru mașini. Înainte de a-și găsi sfârșitul într-un Porsche Carrera GT, Walker a adunat o colecție impresionantă de mașini, pe care moștenitorii săi au valorificat-o în anii care au urmat.

Acest BMW M1 scos la licitație zilele acestea a făcut parte la un moment dat din colecția AE Performance pe care Walker a prezidat-o alături de prietenul său Roger Rodas, de asemenea, mort în tragicul accident. În 2014, mașina a fost achiziționată de actualul proprietar.

Exemplarul are numărul de șasiu WBS0000009430109 și a fost livrat din fabrică având culoarea albă. Ulterior a primit uniforma „M” cu benzi albastre și roșii ca parte a unui tratament custom la AHG Studie. Pachetul mai include panouri aerodinamice inspirate de modelele M1 Procar de competiție, la fel ca și pachetul coloristic.

Paul Walker s-a îndrăgostit de acest BMW M1

Mașina a primit roți BBS de 16 inchi cu anvelope moderne, fiind complet restaurată. Puterea motorului cu șase cilindri în linie a fost crescută pentru a atinge 350 CP. Aceștia sunt puși la treabă prin intermediul unei cutii de viteze manuale care transmite cuplul la roțile din spate printr-un diferențial cu patinare limitată.

Numai 451 de unități stradale ale lui BMW M1 au fost produse între 1978 și 1981, ceea ce-l face unul dintre cele mai exclusiviste modele BMW de serie. Mașina scoasă la licitație pe site-ul BringaTrailer.com are mai puțin de 7.000 de kilometri la bord. Marcarea kilometrajului în kilometri trădează faptul că mașina a fost inițial destinată pieței europene, cu toate că și-a petrecut cea mai mare parte a vieții pe continentul american.

Paul Walker a iubit mașinile BMW. Colecția sa personală număra nu mai puțin de șapte exemplare BMW M3, spre exemplu, din care cinci erau M3 E36 identice.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide