Un brăilean cu permisul suspendat a fost prins de radar cu peste 200 km/h

Autor: ProMotor 21 apr. 2020 Știri auto
Un brăilean cu permisul suspendat a fost prins de radar cu peste 200 km/h

Șoselele mai libere din perioada carantinei îi încurajează pe șoferi să apese mai puternic pedala de accelerație. Un brăilean cu permisul suspendat a fost prins de radar cu peste 200 km/h. Tânărul s-a ales cu dosar penal.

Șoferii din România nu sunt obișnuiți să respecte limitele de viteză, mergând de cele mai multe ori cu traficul. În condițiile în care traficul este aproape inexistent, se pare că și vitezele tind spre nelimitat. Acest lucru este evident nu doar prin atitudinea multora în trafic  ci și, din păcate, în statisticile accidentelor. Chiar dacă acestea sunt acum mai puține accidente, acestea sunt mult mai grave, astfel că numărul persoanelor decedate a rămas practic constant. Și asta în condițiile în care aproape că nu sunt mașini pe șosele.

Fenomenul conducerii fără permis s-a acutizat, de asemenea. În luna martie, nu mai puțin de 392 de șoferi au fost depistați în trafic de polițiști fără a avea permise de conducere. Și în acest caz se înregistreză o scădere statistică, dar fi8ind că în luna martie 2019 în această situație s-au aflat 523 de șoferi.

Este și cazul unui şofer în vârstă de 29 de ani, din Brăila, care avea permisul suspendat și care a fost prins conducând cu 203 km/h pe DN 21, informează IPJ Brăila. Incidentul s-a produs pe Drumul Naţional 21, la ieşirea din localitatea Albina. Poliţiştii l-au oprit pe tânărul depistat cu viteză la volan şi au constatat că acesta avea permisul de conducere expirat.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat pe un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din localitatea Viziru, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe DN 21, în afara localităţii Albina, cu o viteză de 203 km/h. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că acesta are permisul de conducere suspendat”, se arată într-un raport al Poliției Rutiere Brăila.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide