Un brașovean a găsit rezolvarea problemei insuficienței locurilor de parcare printr-un mesaj simplu – FOTO

Autor: ProMotor 07 oct. 2020 Știri auto

Lipsa locurilor de parcare este una din problemele care afectează majoritatea șoferilor români, în special pe cei din marile orașe. Un brașovean însă pare că a găsit, parțial, o rezolvare.

El își „donează” locul de parcare în intervalul orar în care nu îl folosește, iar pentru ca ceilalți să știe asta, a montat un indicator care anunță acest lucru. Imaginile cum mesajul bărbatului au fost postate pe grupul de Facebook Trafictube și au devenit în scurt timp virale.

„Acest brașovean este de zece ori mai deștept și mai priceput decât toți primarii și consilierii locali. A găsit rezolvarea problemei insuficienței locurilor de parcare! Oferă gratuit locul său pe timpul cât nu-l folosește… Felicitări stimate domn. Locuiește lângă piața Tractoru și se numește Florin”, scrie Corneliu Zota într-o postare pe Facebook.

Un brașovean a găsit rezolvarea problemei insuficienței locurilor de parcare
Un brașovean a găsit rezolvarea problemei insuficienței locurilor de parcare

Postarea a stârnit reacții diverse. O parte dintre internauți laudă inițiativa brașoveanului, iar o altă parte pun in discuție dacă este util un astfel de anunț din moment ce atunci când parchezi îți lași numărul de telefon în geam pentru a putea fi contactat atunci când ocupi locul altcuiva.

Câte locuri publice de parcare sunt în România?

În condițiile în care în România sunt înmatriculate peste 7 milioane de autoturisme, locurile de parcare sunt întotdeauna o problemă. Un studiu efectuat recent arată că în România sunt circa 1,2 milioane de locuri publice de parcare. Aceste locuri publice de parcare generează venituri pentru primăriile care le administrează de 139 de milioane de lei anual.

Potrivit raportului, tariful anual pentru parcările de reşedinţă variază între 30 şi 100 lei în localităţile mici, respectiv între 70 şi 150 lei în oraşele mari. Pentru abonamente, preţurile de închiriere variază între 15 lei/lună şi 1.000 lei/lună.

Din numărul total de locuri de parcare, 595.882 sunt rezidenţiale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Corneliu Zota / Facebook



Comentarii
Inchide