Un Bugatti Chiron Super Sport 300+ a fost oprit de poliție în Londra. Care a fost motivul? (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 20 feb. 2022 Știri auto

În timp ce se plimba pe străzile din Londra la bordul unui Bugatti Chiron Super Sport 300+, un englez a fost oprit de poliție. Acesta s-a convins de faptul că, deși deține una dintre cele mai rapide mașini de serie din lume, legea se aplică fără nici o excepție. De ce l-au tras polițiștii pe „stânga” pe șoferul britanic vei afla în cele ce urmează?

De ce a fost amendat șoferul acestui Bugatti Chiron Super Sport 300+?

Englezul circula regulamentar pe una dintre străzile din centrul Londrei la bordul hypercar-ului francez. La un moment dat, el a fost oprit de un echipaj de poliție. El avea să afle că, în Anglia, este ilegal să circuli cu mașina fără una dintre plăcuțele de înmatriculare. În cazul lui era vorba despre cea din față.

Bineînțeles că nu a scăpat nepedepsit, britanicul primind o amendă în valoare de 100 de lire sterline (circa 120 de euro). Însă, pentru cineva care a plătit pentru această minunăție de mașină aproape 3,5 milioane de euro, o astfel de sancțiune contravențională nu înseamnă nimic.

Ce-i drept, Chiron-ul arată mult mai bine fără plăcuța de înmatriculare, însă, vorba proverbului: unde-i lege nu-i tocmeală.

Acest Bugatti Chiron Super Sport 300+ este unul dintre cele doar nouă cu volan pe partea dreaptă. În total, au fost produse 30. Toate sunt finisate în aceeași combinație de negru cu portocaliu.

Hypercar-ul francez este propulsat de un motor W16 de 8,0 litri „quad-turbo”, care produce 1.600 CP și 1.600 Nm cuplu. În aceste condiții, mașina atinge viteza de 200 de km/h în numai 5,8 secunde, iar repriză 0-300 km/h este realizată în 12,1 secunde.

 

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bugatti, capturi video


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide