Bugatti a produs primele opt exemplare ale seriei limitate Chiron Super Sport 300+

Autor: Cristian Agatie 02 oct. 2021 Știri auto

Bugatti a produs primele opt exemplare ale seriei limitate Chiron Super Sport 300+, care vor ajunge la clienți în perioada următoare. În total, vor fi produse numai 30 de exemplare ale acestui supercar.

Intră în Galeria FOTO

În urmă cu doi ani, un prototip Bugatti Chiron Super Sport 300+ spărgea bariera celor 300 de mile pe oră (482 km/h), cu un record de 490,5 km/h. De atunci, Bugatti a folosit cele 24 de luni pentru a finisa supercarul produs într-o ediție limitată la numai 30 de exemplare. Toate mașinile din acest lot au o caroserie din fibră de carbon expusă vederii, cu accente portocalii.

Pentru a putea sparge bariera de 300 mph (de unde și denumirea modelului, v-ați prins, nu?), Bugatti a operat câteva modificări modelului Chiron de bază. Cele mai multe au avut ca scop îmbunătățirea aerodinamicii, spre exemplu prin montarea unui spoiler ceva mai are în spate, o capotă a motorului specifică și a unei evacuări cu țevi dispuse vertical.

Bugatti Chiron Super Sport 300+ ajunge la primii clienți. Care este prețul plătit

Modificări ceva mai radicale au fost operate în partea frontală. Acestea includ un spoiler nou, prize de aer cu suprafață mărită și aripi față modificate. Modelul Super Sport 300+ este dotat, de asemenea, cu jante diferite de ale celorlalte modele Chiron.

Motorul lui Chiron Super Sport 300+ nu a fost neglijat, Bugatti ridicând puterea agregatului W16 de 8,0 litri de la 1.500 CP la 1.600 CP. Totuși, exemplarele pentru clienți ale lui Chiron Super Sports+ nu pot atinge viteza pe care o sugerează denumirea modelului. Viteza maximă constructivă este limitată la 442 km/h (275 mph), lucru explicabil prin faptul că supercarul, deși este inspirat de mașina care a stabilit recordul din 2019, nu este identică din punct de vedere tehnic cu aceasta.

Prețul de comercializare al modelelor din seria limitată Chiron Super Sports 300+ pornește de la 3,5 milioane de euro, și este suficient să spunem că toate cele 30 de exemplare au fost deja contractate. Producătorul de ceasuri Jacob & Co a lansat o serie chiar și mai limitată (18 exemplare) a unui ceas inspirat de acest supercar, care costă ceva mai mult de 500.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide