Un container cu deșeuri de cauciuc a fost descoperit de polițiștii de frontieră

Autor: Marius Vișan 21 apr. 2021 Știri auto

De-a lungul anilor, deșeuri din țările mai bogate din Europa au fost exportate către România, unde pur și simplu s-au acumulat sau au fost arse fără a se respecta reguli care preîntâmpină riscurile pentru sănătatea oamenilor. Problema pare să persiste și anul acesta.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanța și ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, au efectuat controlul fizic asupra unui container aflat în Portul Constanța Sud Agigea, încărcat cu deșeuri.

România nu ”importă” doar mașini vechi ci și deșeuri de cauciuc

În data de 19 aprilie 2021, în urma unor activități informative desfășurate de către polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa și ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, au descoperit un container sosit din Regatul Unit al Marii Britaniei, încărcat cu anvelope verzi – deșeuri de cauciuc, în greutate de aproximativ 25.000 kilograme pentru o firma de pe raza județului Vălcea care efectua activități de import în România.

Containerul sosit din Marea Britanie, era încărcat cu anvelope verzi – deșeuri de cauciuc

În urma verificărilor, comisarii Gărzii de Mediu Constanța au luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României, cât și returnarea containerului încărcat cu deșeuri de cauciuc către țara de origine.

„În urma verificărilor, comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României, cât şi returnarea containerului încărcat cu deşeuri de cauciuc către ţara de origine”, transmite Poliţia de Frontieră.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politiadefrontiera.ro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide