Un exemplar de Dacia 1310 se vinde pe Mobile.de. Nu vei ghici prețul

Autor: Ionuț Vîlciu 01 oct. 2022 Știri auto

Un exemplar de Dacia 1310 se află la vânzare. Mașina este din anul 1986 și arată de parcă a fost produsă ieri.

Dacia 1300 a fost al doilea automobil produs de uzina Dacia de la Colibași. Construită sub licență, Dacia 1300 a fost un Renault 12 cu alte embleme. Era la propriu acest lucru, deoarece piesele erau trimise din Franța în România, iar la uzinele Dacia se făcea asamblarea finală. În timp au existat și derivate ale modelului bazat pe sedanul de origine franceză. Au fost construite diferite variante de pick-up, nenumărate restilizări și chiar un SUV bazat pe Dacia 1300. Acesta se numea Aro 10, iar în alte piețe era vândut drept Dacia Duster. Exact, prima Dacia Duster a fost un Aro 10.

O Dacia 1310 se vinde în Germania. Care este prețul cerut?

Una dintre variantele derivate din 1300 a fost 1310. Acesta a fost un facelift pentru modelul original. Cu toții o cunoaștem și avem în cap imaginea celor patru faruri, a măștii frontale de plastic sau a jantelor „de Canada” pe care unele le aveau. Printre modificări se numără și stopurile mai mari și barele care acum erau mai mari și erau vopsite cu negru.

Exemplarul pe care l-am găsit este un model TX, fabricat în anul 1986. Caroserie este vopsită într-o nuanță de albastru deschis și are faimoasele jante „canadiene”. La interior, mașina are scaune îmbrăcate în material textil și un volan cu patru spițe.

Ceea ce este special la această Dacie, aparent banală, este că se află într-o stare perfectă. Din 1986 și până în prezent, mașina a parcurs doar 24.500 de kilometri, nici măcar 1000 de kilometri pe an.

Atât interiorul, cât și interiorul arată ca noi. Nu există rugină, vopseau și-a păstrat luciul, iar plasticele sunt intacte.

O astfel de mașină vine și cu un preț pe măsură. Acest exemplar se vinde pe Mobile.de cu suma de 9.900 de euro. Dacă este mult sau puțin, voi decideți.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mobile.de


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide