Un exemplar rar de Aro a fost scos la vânzare. Mașina are motor de Toyota

Autor: Ionuț Vîlciu 15 dec. 2023 Știri auto

Mașinile clasice românești au un loc aparte în sufletul pasionaților din România. Mulți dintre ei au copilărit cu aceste mașini și vor să retrăiască acele momente ale copilăriei, de cele mai multe ori menținând aceste mașini într-o stare cât mai bună.

Aro este un fan favorite, mai ales printre cei pasionați de vehiculele de teren sau cu un caracter mai brut. Există foarte multe variațiuni și configurații, dat fiind faptul că Seria 24, cea mai întâlnită, a fost fabricată în multe variante.

Au existat modele în 3 sau 5 uși, camionete, modele cu plafon rigid, altele cu prelată. Lista de motorizări a inclus motoare românești, dar și de origine străină, atât diesel cât și pe benzină. Aro 242 se numără printre cele mai rare modele ale producătorului. În plus, având un caracter utilitar, mașinile au fost folosite intens și neîngrijite, astfel că au ajuns niște epave sau au fost casate.

Aro 242 – Un model cu istorie în motorsport

Am găsit listat la vânzare un exemplar de Aro 242, mașină creată inițial cu scopul de a fi un vehicul comercial. Cu toate acestea, modelul 242 a participat la câteva competiții auto în țară, dar și în străinătate.

Aro 242 nu a fost un model atât de popular, astfel că astăzi este scump la vedere. Cel pe care l-am găsit la vânzare a văzut zile mai bune, dar este în stare de funcționare și ar putea reprezenta o bază bună pentru o viitoare recondiționare.

Mașina este echipată cu un motor Toyota pe benzină. Din câte se cunosc, pe Aro a fost montat un motor de 2,4 litri de la Toyota, pe benzină, ce genera 140 CP. Propulsorul era legat la o transmisie manuală tot de la Toyota. Anunțul specifică faptul că mașina are servodirecție și că a primit un bord nou. Observăm și volanul împrumutat de la o Dacia Nova.

Exteriorul este destul de uzat, cu toate că mașina că a mai fost vopsită în trecut. Interiorul este spartan, dar chiar și așa îi lipsesc unele componente, așa cum este fața de ușă dreapta.

Prețul cerut pentru acest exemplar este de 3.500 de euro, iar pentru cumpărătorul potrivit, acest Aro rar ar putea reprezenta un proiect interesant.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: aro4x4.ro


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide