Un Ferrari 458 Italia face acum parte din dotarea poliției din Cehia

Autor: Ionuț Vîlciu 26 iul. 2022 Știri auto

Poliția cehă a confiscat un Ferrari 458 Italia și l-a adus în propria dotare. Supercar-ul italian va fi folosit în misiuni de mare viteză.

Există numeroase cazuri în care mașini de lux ajung în custodia poliției unui stat. Aceste mașini sunt confiscate și, dacă nu vor fi revendicate, intră în proprietatea statului. Putem să ne amintim de Porsche-ul 911 sau de Lotus-ul Evora ale Poliției Române.

Nici poliția din Cehia nu duce lipsă de astfel de oportunități. Un Ferrari 458 Italia le-a intrat în posesie și, în loc să îl caseze, au considerat că ar fi o idee mai bună să îl folosească pentru uzul propriu.

Anunțul a fost făcut chiar de poliția din Cehia. Modelul Ferrari și-a început cariera de mașină de poliție în cadrul instituției. Acesta va servi în subordinea Departamentului de Supraveghere Specială al Republicii Cehe. Autospeciala de poliție va avea jurisdicție pe tot teritoriul Cehiei și va fi condusă doar de ofițeri speciali instruiți. Mașina va fi folosită „împotriva celor mai agresivi șoferi de pe autostrăzile cehe, atunci când urmăresc vehicule furate sau în timpul supravegherii în locațiile semnalate evenimentelor de tuning”.

Ferrari 458 Italia – De la făptaș, la polițist

Potrivit comunicatului de presă, departamentul de poliție a trebuit să cheltuiască circa 14.000 de euro pentru a modifica Ferrari-ul în forma în care este astăzi. Cu aceeași de bani se poate achiziționa o Skoda Scala, dacă este să ne luăm după spusele lor.

Modificările aduse mașinii încep cu vopseaua. Ferrari-ul a trecut de la nuanța sa de roșu aprins, la culorile oficiale ale poliției. Printre alte modificări se numără și un sistem de camere, aparatură radio, o lumină specială de avertizare, dar și un aparat radar, pentru măsurarea vitezei.

Poliția cehă spune că acest Ferrari 458 Italia nu este cea mai valoroasă mașină pe care a confiscat-o. În 2021, Guvernul a confiscat aproape 900 de vehicule. Majoritatea au fost vândute, pentru a acoperi daunele provocate de făptași.

VIDEO

Sursa: Motor1

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Policie ČR YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide