BMW 540i xDrive Touring arată bine ca mașină de poliție

Autor: Promotor 18 iul. 2022 Știri auto

Parcul de mașini al poliției din Cehia trece printr-o reînnoire importantă, iar modelele învechite încep să fie înlocuite cu autoturisme break, noi, de la BMW, mult mai puternice.

De curând organele de poliție din Republica Cehă au luat oficial în primire primele zece dintr-un total de șaptezeci de vehicule BMW 540i xDrive Touring. Ele vor monitoriza traficul pe drumurile și autostrăzile din țară.

Mașinile sunt echipate cu două camere ANPR care măsoară viteza vehiculului țintă și îl identifică prin recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare. Camerele sunt montate în fața și în spatele vehiculului de poliție. Sistemul înregistrează cadrele video dar și măsurătorile individuale pe care le și stochează.

Memoria internă SSD conține imagini ale vehiculului surprins în trafic, numărul de înmatriculare al acestuia, poziția GPS, data și ora de început și de sfârșit a măsurătorii, viteza, limita de viteză stabilită, numele polițistului aflat în serviciu și alte date. În acest fel, poliția colectează date pentru a combate contestațiile vitezomanilor.

BMW 540i xDrive Touring ca mașină de poliție

Mai există și un dispozitiv special de avertizare sonoră și echipamente speciale pentru serviciul de poliție rutieră.

Iar dacă noile mașini dotate cu radare vor înregistra un vitezoman, ar fi o greșeală din partea acestuia să încerce să fugă. Cu motorul turbo cu șase cilindri în linie de 333 CP (245 kW) și 450 Newton-metri, tracțiunea integrală și transmisia automată cu opt trepte, BMW 540i xDrive Touring ajunge cu ușurință din urmă majoritatea mașinilor normale.

Dintre primele zece mașini predate de dealerul praghez Stratos Auto, cinci sunt în culorile distinctive ale poliției și cinci sunt vopsite în culori închise pentru a nu se diferenția de celelalte mașini de pe șosea. Toate mașinile sunt pregătite pentru sarcini speciale pe drumurile și autostrăzile din Cehia.

Poliția Republicii Cehe adaugă că va primi în total șaptezeci de vehicule noi BMW 540i xDrive Touring în cadrul unui contract. Patruzeci dintre ei vor purta culorile tipice ale poliției, în timp ce celelalte treizeci vor funcționa sub acoperire pentru a-i prinde pe vitezomani și șoferii periculoși.

VIDEO

Sursă: Facebook – BMW Stratos

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook - BMW Stratos



Comentarii
Inchide