Un Ferrari care i-a aparținut lui Michael Schumacher a fost scos la vânzare. Cât costă supercarul?

Autor: Mihai Morcovescu 19 mai 2022 Știri auto

Un Ferrari care i-a aparținut fostului pilot de Formula 1 Michael Schumacher a fost scoasă la vânzare pe internet în Elveția. Mașina a fost realizată pe comandă pentru septuplul campion mondial.

Ce dotări are modelul Ferrari California deținut de Michael Schumacher?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Michael Schumacher a achiziționat în 2009 un model Ferrari California pe care l-a folosit timp de trei ani. Supercar-ul italian este finisat în nuanța de gri Argento Nurburgring și are jante cu zece spițe care ascund etriere roșii.

La interior mașina are tapițerie din piele ecologică și Alcantara cu cusături contrastante albe. Pe tetierele scaunelor este embosat autograful marelui campion german. De asemenea, se remarcă volanul sport plat în partea inferioară, numeroase inserții din fibră de carbon și o plăcuță cu logo-ul „MS”, inițialele numelui legendarului proprietar.

Sub capota bolidului de la Maranello se găsește un propulsor aspirat V8 de 4,3 litri. Acesta livrează 460 de cai-putere și 485 Nm de cuplu. Resursele sunt transmise către puntea spate prin intermediul unei cutii de viteze automată cu dublu ambreiaj și 7 rapoarte.

În aceste condiții, mașina poate sprinta de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde. Modelul Ferrari California scos la vânzare pe un website din Elveția nu a parcurs decât 15.643 de kilometri.

Compania elvețiană care se ocupă cu vânzarea mașinii nu a dezvăluit în anunțul postat pe propria pagină de internet nici o informație referitoare la preț. În momentul de față, prețurile unui Ferrari California variază între aproximativ 313.000 și 396.000 euro. Așa că nu este exclus ca suma pentru care acest model să fie mai mare având în vedere numele ilustrului său fost proprietar.

Care este starea lui Schumi?

Acesta nu este primul automobil folosit de Michael Schumacher scos la vânzare în ultimele luni. Monopostul Benetton B192, cu care Schumi a concurat în primul său sezon complet de Formula 1, a fost listat în aprilie la un preț cuprins între 9 și 12 milioane de euro. Totodată, bolidul Ferrari cu care germanul a câștigat Marele Premiu al Ungariei din 1998 a fost pus în vânzare la un preț de 4,675 milioane de euro.

Michael Schumacher a suferit un teribil accident teribil la schi pe 29 decembrie 2013, la Meribel. Au urmat 6 luni de comă, și nici până în prezent germanul nu s-a recuperat după nefericitul eveniment.

De atunci soarta fostului pilot a rămas învăluită în mister. Cel mai important pilot din istoria Scuderiei Ferrari a intrat într-un proces de recuperare, dar progresele sale au fost infime. Familia acestuia a reuşit să protejeze intimitatea legendei Formulei 1. De atunci, multă lume a încercat să afle detalii despre starea Schumi, însă fără succes.

Sursa: PlanetF1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor, Boutsen Cassic Cars


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide