Un Ferrari F50 deținut în trecut de Mike Tyson este scos la vânzare

Autor: Adrian Somai 20 aug. 2022 Știri auto

O mașină Ferrari care i-a aparținut lui Mike Tyson se vinde în aceste zile în cadrul unei licitații pentru o sumă impresionantă de peste 5 milioane de euro.

Despre cariera de succes pe care a avut-o Mike Tyson se știu multe, însă nu sunt deloc puțini cei care nu stiu că Iron Mike era un mare pasionat auto, investind o parte dintre banii câștigați în ringul de box în mașini care mai de care mai interesante. În garajul lui Mike s-a regăsit pentru o vreme și un model Ferrari F50, unul dintre cele mai apreciate nume din portofoliul constructorului italian.

Vorbim despre un model cu numărul de șasiu 104.220, care a ieșit pe porțile uzinei de la Maranello în luna februarie a anului 1996. Este unul dintre cele 55 de exemplare construite de cei de la Ferrari pentru piața de peste Ocean, din Statele Unite.

Din punct de vedere tehnic, Ferrari F50 nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare pentru pasionații auto. Este echipată sub capotă cu o unitate de motorizare cu 12 cilindri în V și cu o capacitate de 4.698 cmc, capabilă să dezvolte 520 de cai putere și un cuplu maxim de 471 Nm.

Mașina a stat cinci ani în garajul lui Mike Tyson

Iron Mike, fost campion mondial și deținător al recordului pentru cel mai tânăr boxer care a câștigat un titlu la categoria supergrea, a vândut mașina în anul 2001. De atunci și până astăzi, mașina a trecut pe la mai mulți colecționari auto, fiind păstrată în condiții destul de bune. Chiar și așa, în acest an a trecut printr-un proces serios de service, fiindu-i schimbate anvelopele, ambreiajul, suspensia față și sistemul de aer condiționat.

Cu mai puțin de 10.000 de kilometri parcurși, legendarul model al celor de la Ferrari a fost scos acum din nou la licitație. Cel care și-l dorește în colecția sa va trebui să bage serios mâna în buzunar, casa de licitații evaluând modelul la o sumă cuprinsă între 4.5 și 5.5 milioane de dolari.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Gooding & Company


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide