Un furnizor italian al Ford şi Renault va investi 255 mil. lei într-o fabrică la Oradea

Autor: Dana Ciriperu 04 ian. 2019 Știri auto
Un furnizor italian al Ford şi Renault va investi 255 mil. lei într-o fabrică la Oradea

Sogefi Suspensions Eastern Europe, o companie din grupul Sogefi, parte a holdingului industrial CIR, cu afaceri de 2,8 mld. euro şi peste 15.000 de angajaţi, va construi o fabrică de componente pentru sistemul de suspensii auto la Oradea, o investiţie totală de 255 de milioane de lei. Compania a primit acordul pentru a beneficia de un ajutor de stat de 104 mil. lei pentru noua fabrică.

Grupul italian şi-a securizat deja terenul pentru noua fabrică în parcul industrial Eurobusiness I din Oradea. În luna august din 2018 italienii au depus o scrisoare de intenţie în care solicită administratorului parcului industrial concesionarea unui teren în vederea construirii unei hale de  producţie în domeniul automotive, având o suprafaţă de aproximativ 30.000 mp.  În urma discuţiilor cu reprezentanţii Sogefi Suspensions Eastern Europe, Primăria Oradea a decis să pună la dispoziţia investitorului un teren de 95.000 de metri pătraţi, decizie care a fost anunţată în 7 septembrie.

În 2017, grupul italian a deschis o fabrică în Mexic, iar în vara lui 2018 a devenit operaţional un centru de producţie în Maroc. Într-un interviu acordat Reuters în martie 2018, oficialii grupului italian arătau că analizează mai multe pieţe din Europa pentru o nouă fabrică de la zero, în final alegând Oradea pentru acest proiect greenfield.

Cei mai importanţi clienţi ai companiei italiene sunt Ford, Renault, grupul PSA (Peugeot-Citroen) şi grupul Fiat Chrysler, potrivit Reuters.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide