Un german pretinde că deține controlul a 25 de modele Tesla din toată lumea

Autor: Mihai Morcovescu 13 ian. 2022 Știri auto

Un hacker german de 19 ani a dezvăluit printr-o postare pe Twitter că poate controla de la distanță 25 de modele Tesla din 13 țări. Autoproclamat specialist în securitate IT, tânărul spune că a reușit acest lucru după ce a identificat o breșă majoră în software-ul mașinilor.

Intențiile sale sunt bune și spune că așteaptă acum să fie contactat de reprezentanții producătorului american de automobile electrice. El le va da toate detaliile şi îi va ajuta să înlăture vulnerabilitatea.

Tânărul avea acces la toate funcțiile mașinilor Tesla

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Tânărul, pe numele său David Colombo, a precizat că mașinile au fost alese în mod aleatoriu. Acestea sunt localizate în diverse regiuni ale globului.

Odată ce a accesat software-ul mașinilor Tesla, el poate controla diverse sisteme ale vehiculelor Tesla. El poate să pornească motorul prin sistemul Keylles Driving, să dezactiveze camerele video ale sistemului Sentry Mode, să deschidă și să închidî portierele și geamurile. De asemenea, el poate aprinde luminile mașinii.

Colombo are acces total și la sistemul multimedia și poate ajusta volumul sistemului. La unele vehicule poate reda un videoclip YouTube pentru a semnala că acestea au o problemă. Totodată, știe locația exactă a fiecărei mașini și poate să „vadă” dacă un şofer se află în respectivul automobil.

La scurt timp după postarea sa, tânărul a anunțat că a fost contactat de specialiștii în securitate IT de la Tesla. Aceștia i-ar fi spus că deja lucrează intens la rezolvarea problemei.

Ulterior, mii de utilizatori s-au plâns de faptul că au fost delogați din conturile personale Tesla. Astfel, ei s-au aflat în imposibilitatea de deschide și de a opera mașinile personale de pe telefoanele mobile.

Sursa: InsideEVs

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla, David Colombo Twitter


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide