Un GM EV1 extrem de rar a fost găsit abandonat în Atlanta

Autor: ProMotor 11 dec. 2019 Știri auto

Un GM EV1 extrem de rar a fost găsit abandonat într-o parcare publică din Atlanta. Primul model electric dezvoltat de General Motors are o poveste extrem de controversată, care a inspirat filmul „Who killed the electric car?” din 2006.

Intră în Galeria FOTO

Teoria conspirației a fost alimentată și de decizia GM de a colecta și distruge toate cele 1.117 exemplare produse, după ce proiectul EV1 a fost declarat un experiment ratat. Aparent, nu chiar toate exemplarele au fost distruse. Acum o săptămână, un anume Jacob Hoyle a postat pe Twitter trei fotografii ale unui GM EV1 abandonat într-o parcare din Atlanta. „Found an EV1 today” (Am gasit un EV1 azi) a scris acesta pe Twitter, de parcă ar fi vorbit despre un Ford Taurus sau alt model extrem de răspândit.

În afară de anvelopele dezumflate și de stratul gros de praf, maculat cu desene de un gust îndoielnic, exemplarul din postare pare relativ intact. Garda ridicată pe puntea față sugerează că motorul și bateriile au fost demontate de pe mașină. Este de neînțeles de ce proprietarul unui atât de rar exemplar, care ar valora sute de mii de dolari, l-ar abandona într-o parcare unde ar putea fi cu ușurință distrus.

Aparent, acest GM EV1 face parte dintre cele 20 de exemplare pe care General Motors le-a salvat de soarta crudă a dezmembrării pentru a le dona unor muzee și instituții de învățământ. Așa s-ar explica și prezența acestuia în parcarea aflată în apropierea unei universități din Atlanta. Aceste mașini au avut sistemele de propulsie dezafectate, iar cei care le-au primit au fost obligați prin contract să nu le repare sau să le conducă pe drumurile publice. Multe dintre acestea au fost dezmembrate de studenți, iar componentele, folosite pentru diferite proiecte experimentale.

Intră în Galeria FOTO

Și mai puține dintre ele au rămas în muzee și numai un singur exemplar se află într-o colecție privată, aparținând celebrului regizor Francis Ford Coppola. Acesta a recunoscut în fața lui Jay Leno că a ascuns mașina în 2003 pentru că se atașase prea mult de aceasta.

sursa: Carscoops.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide