Un grup de deputați cere modificarea Codului Rutier. Ce solicită aceștia?

Autor: Mihai Morcovescu 19 mai 2022 Știri auto
Un grup de deputați cere modificarea Codului Rutier. Ce solicită aceștia?

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe noul Cod Rutier că un grup de deputați din Comisia de Transport solicită o nouă modificarea a legislației. Deputații de la PSD, PNL și UDMR au votat în bloc eliminarea articolului care definea comportamentul agresiv la volan. Conform noilor prevederi, conducătorii auto sunt sancționați cu suspendarea permisului pentru 30 de zile.

În același timp, șoferii surprinși de aparatul radar că rulează cu peste 70 de km/h peste limita maximă de viteză primesc dovadă cu drept de circulație, În prezent, dovada este fără drept de a se urca la volan.

Modificările propuse trebuie votate în Camera Deputaților

În ultimele trei luni, polițiștii de la Rutieră au dat peste 400 de amenzi pentru comportament agresiv la volan. Dacă noile reglementări ar intra în vigoare, un șofer prins că circulă cu o viteză de 200 km/h pe autostradă va primi doar o amendă de 650 de lei. Practic, el va scăpa doar cu sancțiunea pecuniară fără să i se suspende și permisul de conducere pentru patru luni, informează Digi24.

„Această ordonanță înăsprea, pentru niște infracțiuni foarte grave în regimul circulației rutiere, pedepsele. Aceasta a fost ciopârțită de Comisia de Transporturi, de majoritatea PSD-PNL-UDMR. Cineva care a avut permisul suspendat pentru o faptă foarte gravă conducea beat cu 150 km/h printr-un oraș, 15 zile cât primește dovadă de circulație, poate săvârși oricâte altfel de contravenții”, a spus președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, șef al Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților.

Pentru ca modificările propuse de deputații din Comisia de Transporturi să intre în vigoare, acestea trebuie votate și în plenul Camerei.

România ocupă ultima poziție între țările membre ale Uniunii Europene în clasamentul siguranței rutiere. Numărul șoferilor vitezomani va crește dacă aceste măsuri vor fi adoptate, sunt de părere experții în conducere defensivă.

Sursa: Digi24

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide