Un grup infracţional din care făceau parte şi români a furat 270 de maşini în perioada carantinei

Autor: ProMotor 11 nov. 2020 Știri auto
Un grup infracţional din care făceau parte şi români a furat 270 de maşini în perioada carantinei

O grupare infracţională formată din spanioli, magrebieni şi români, a furat nu mai puţin de 270 de maşini de lux. Ei au acționat în plină zi pe perioada carantinei din Spania.

Prejudiciul este în valoare de peste 2,3 milioane de euro. Românii se ocupau efectiv de furturi fiind specialişti în mecanica de precizie, electronică şi sisteme de control al automatizării, informează Adevărul.ro.

Garda Civilă a arestat şapte persoane acuzate că au furat peste 270 de maşini de lux pentru a le dezmembra. Grupul infracţional a funcţionat la nivel naţional şi a furat multe dintre vehicule în plină zi, profitând de carantina impusă din cauza pandemiei.

Operaţiunea numită „Gran Manzanal”

Cei arestaţi în această operaţiune, numită „Gran Manzanal”, sunt de origine spaniolă, maghrbiană, română şi paraguayană, iar liderul grupului este un om de afaceri spaniol care conducea afaceri juridice care nu aveau nimic de-a face cu lumea automobilelor, potrivit Gărzii civile.

Banda e acuzată de infracţiuni de apartenenţă la o organizaţie criminală, furt de vehicule, ocupare de bunuri imobile, fraudă de energie electrică.

În cadrul operaţiunii au fost recuperate 64 de vehicule şi mii de piese de la alte 209 maşini care fuseseră dezmembrate, ştergându-se parţial sau modificându-se elementele care permit urmărirea acestora. Garda Civilă estimează că valoarea efectelor recuperate depăşeşte 2,3 milioane de euro.

Furturile erau comis de două sau trei ori pe săptămână, în principal în timpul zilei, profitând de carantina totală a populaţiei. De furtul maşinilor se ocupai membrii ai bandei de origine română, care urmăreau autovehiculele indicate de conducerea organizaţiei, scrie Adevărul.ro.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide