Un Lamborghini Huracan a fost confiscat de Poliție după ce șoferul a depășit viteza legală

Autor: Cristian Agatie 11 oct. 2021 Știri auto

Un Lamborghini Huracan a fost confiscat de Poliție după ce șoferul acestuia a depășit viteza legală pe autostradă. Măsura l-a scos din sărite pe proprietar, care tocmai cumpărase mașina din Germania cu aproape 270.000 de euro.

Intră în Galeria FOTO

Spre deosebire de România, unde cei care depășesc viteza legală devin vedete pe rețelele de socializare și au de plătit sume modice drept pedeapsă, în alte țări europene vitezomanii sunt aspru pedepsiți. A simțit-o pe pielea lui un irakian rezident în Norvegia, care a rămas fără mașina pe care tocmai o cumpărase din Germania cu câteva ore mai devreme.

Potrivit informațiilor oferite de presa daneză, bărbatul a rămas fără mașină pe când conducea din Germania, de unde o cumpărase, către Norvegia, țara sa adoptivă. Desigur, irakianul a fost ghinionist, dacă ar fi ales un traseu prin Suedia, în locul Danemarcei, probabil ar fi reușit să păstreze mașina, chiar dacă aceasta ar fi devenit dintr-o dată mult mai scumpă.

Lamborghini Huracan confiscat de Poliție: Șoferul abia-l cumpărase din Germania

Potrivit AP News, bărbatul, un cetățean irakian cu rezidență norvegiană și care conducea un Lamborghini Huracan, a fost înregistrat de aparatul radar cu o viteză de 236 km/h pe o autostradă din Danemarca într-o zonă în care viteza maximă este limitată la 130 km/h. Foarte probabil, bărbatul a fost luat de val după ce a condus fără limită de viteză pe Autobahn în Germania și nu a remarcat că trecuse deja granița în Danemarca.

Potrivit legislației daneze, recent modificate în acest sens, poliția poate confisca mașina celor care conduc periculos. Aceasta urmează să fie apoi scoasă la licitație, banii rezultați mergând la bugetul de stat. Cel mai probabil, irakianul nu va mai putea păstra mașina cumpărată, în afara cazului în care o cumpără din nou, la licitație.

Potrivit presei daneze, bărbatul cumpărase mașina cu câteva ore înainte din Germania, pentru un preț de 270.000 de euro. Ofițerul de poliție care a aplicat sancțiunea a declarat că irakianul a fost „puțin deranjat” când i-a fost confiscată mașina. Șoferul va avea de plătit și o amendă pentru depășirea vitezei legale.

Citește și…

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide