Un miliardar a ales să călătorească cu cea mai ieftină mașină din lume, deși deține o fabrică de mașini premium

Autor: Cristian Gubandru 25 mai 2022 Știri auto

Magnatul indian Ratan Tata uimește publicul de pe rețelele de socializare după ce a fost văzut călătorind cu cea mai ieftină mașină din lume.

Președintele Grupului Tata este cunoscut pentru simplitatea sa.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Când a călătorit cu modelul Nano, pe care compania sa l-a lansat în 2009, dar a încetat producția 10 ani mai târziu, a reînviat frenezia asupra acestei mașini.

Un miliardar, în cea mai ieftină mașină din lume

Modelul de bază Tata Nano costa doar 100.000 de rupii (1.979 de dolari) în momentul lansării pe piață. Dar după succesul și euforia inițială, marca a început să piardă în fața altor producători din cauza problemelor cu producția și marketingul.

Primul lot de 100.000 de Nano a fost vândut printr-o loterie, cererea depășind oferta. Dar cererea a continuat să scadă în anii următori. Omul de afaceri a recunoscut în 2012 că s-au făcut greșeli cu lansarea Nano.

Cu toate acestea, proiectul Nano i-a rămas aproape de inimă și l-a descris adesea drept „o mașină accesibilă pentru toți indienii”.

Dar călătoria sa cu Nano i-a surprins pe mulți întrucât omul de afaceri deține și compania care produce Jaguar și Land Rover. Iar călătoria sa până la emblematicul hotel Taj din Mumbai, care este deținut și de familia Tata, a fost descrisă de mulți drept o lecție de simplicitate.

Sursa: BBC

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide