Un minor este cercetat pentru multiple infracțiuni rutiere. Ce au descoperit polițiștii?

Autor: ProMotor 10 apr. 2021 Știri auto
Un minor este cercetat pentru multiple infracțiuni rutiere. Ce au descoperit polițiștii?

La data de 09 aprilie a.c. polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Lugoj au efectuat semnal de oprire unui autoturism, care circula pe strada Huniade din municipiu. Conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor polițiștilor, și-a continuat deplasarea, așa că oamenii legii au fost nevoiți să pornească în urmărirea autoturismului.

A fost solicitat sprijinul celorlalte echipaje, autoturismul fiind oprit de către polițiștii din orașul Făget pe DN 68 A.

În urma legitimării și a verificărilor în baza de date, polițiștii au constatat că este vorba despre un tânăr de 16 ani, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul l-a sustras de la o rudă fără încuviințarea acesteia.

Cumul de fapte: furt auto, conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului + încălcarea Legii 55/2020

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere și conducere sub influența alcoolului.

Totodată, acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020 (privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19) pentru nerespectarea interdicțiilor privind libera circulație.

Citește și https://www.promotor.ro/stiri-auto/care-sunt-limitele-alcoolemiei-permise-in-alte-tari-in-unele-poti-conduce-aproape-beat-18849682 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide