Un monopost pilotat de Michael Schumacher, vândut la licitație. Cât a costat?

Autor: Promotor 03 dec. 2019 Știri auto

Un monopost pilotat de Michael Schumacher în sezonul din 2002 a fost vândut de casa de licitații RM Sotheby’s, în cadrul unui eveniment special care a avut loc la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite.

Și nu este orice monopost, ci este cel cu care Michael Schumacher a devenit campion mondial în acel sezon. Era, pentru pilotul german, titlul cu numărul 5 în Marele Circ. Schumi a câștigat cu această mașina Marele Premii din Austraia, Franța și San Marino, adică trei dintre cele unsprezece victorii obținute în 2002, aducând puncte suficiente, alături de colegul Rubens Barichello, pentru ca Ferrari să câștige titlul la Constructori.

Ferrari 2

Inițial, monopostul vândut la licitație, care poartă numărul de șasiu 219, a fost testat de Rubens Barichello în cadrul testelor de iarnă care s-au desfășurat la Barcelona. Brazilianul a parcurs, în ianuarie 2002, 265 de tururi de circuit la volanul său.

După “pensionare”, mașina a fost vândută unui colecționar japonez, care a cumpărat-o la pachet cu monopostul cu serie de șasiu 220.

Anul acesta, fiul lui Michael Schumacher, Mick, a urcat la volanul lui 219 pentru câteva tururi pe circuit. “Mereu am visat la acest moment”, a spus tânărul în vârstă de 20 de ani.

6.643.750 de euro a plătit noul cumpărător pentru a lua acasă mașina. Înainte de a-i livra monopostul la Fiorano, Ferrari îi va reconstrui motorul V10 de 3.0 litri și transmisia, fără costuri suplimentare. O parte din suma încasată la licitație va fi direcționată către fundația Keep Fighting.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=18&v=18KasdN0HFc&feature=emb_logo

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: RM Sotheby's



Comentarii
Inchide