Dacia Spring – A început numărătoarea inversă. Grupul Renault a stabilit momentul lansării

Autor: Elena Luchian 02 oct. 2020 Știri auto

A început numărătoarea inversă până  la prezentarea oficială a primului model electric de la Dacia. Spring va fi dezvăluit în aproximativ două săptămâni.

GALERIE FOTO

Dacia mai are un as în mânecă și îl va juca rapid. După prezentarea oficială a noilor Logan, Sandero și Sandero Stepway, constructorul de la Mioveni pune la bătaie și primul său model electric. Spring va fi dezvăluit în cadrul evenimentului Renault Eways, dedicat mobilității electrice. Eways își va deschide porțile pe 15 octombrie și va primi vizitatori până pe 26 octombrie. Sunt șanse mari ca modelul românesc să fie prezentat chiar în prima zi.

La baza primei Dacia electrice se află platforma CMF-A. Designul său va fi preluat de la conceptul Spring, dezvăluit online în luna martie. Dacia Spring este, de fapt, versiunea europeană a lui Renault City K-ZE, mini-SUV-ul cu 45 de cai putere și cu o greutate de 921 de kilograme, dedicat pieței chineze. Este o soluție aleasă de grupul auto în vederea eficientizării costurilor. Pentru început, Dacia se va construi în China.

Când poți comanda prima Dacia electrică, Spring?

Dacia cu emisii zero va putea fi comandată începând cu prima jumătate a anului viitor și nu va avea un rival real în segmentul mini.

Spring va măsura 3,73 metri în lungime, 1,58 metri în lățime și 1,47 metri în înălțime, având un ampatamente de 2,42 metri.

O baterie cu o capacitate de 26,8 kWh îi va asigura o autonomie de până la 200 de kilometri conform standardului WLTP.

O baterie mai mare și, implicit, o autonomie mai mare, ar fi dus Spring într-o altă categorie de prețuri. Dacia electrică trebuie să fie cel mai ieftin model cu emisii zero disponibil pe piața europeană. Aceasta ar trebui să aibă un preț de pornire cuprins între 15.000 și 17.000 de euro. Cu subvenția oferită de stat prin programul Rabla Plus, de 45.000 de lei, modelul se anunță cu adevărat unul interesant.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide