Un nou record Guinness Book: Cea mai joasă maşină din lume

Autor: Tudor Rus 08 oct. 2012 Știri auto
Un nou record Guinness Book: Cea mai joasă maşină din lume

Vehiculul botezat MIRAI (cuvânt ce înseamnă „viitor” în japoneză) măsoară doar 45,2 cm de la nivelul solului până în cel mai înalt punct al caroseriei. La proiectarea şi construirea acesteia au participat 12 elevi şi 9 profesori din cadrul cursului de inginerie auto predat la liceul Okayama Sanyo din Asakuchi.

Maşina funcţionează datorită unui sistem cu 6 baterii şi a avut nevoie de un an pentru a putea ieşi „liberă” pe stradă. Deşi la prima vedere jucăria pare inofensivă, poziţia de condus foarte joasă poate fi o sursă de senzaţii tari.

„Condusul lui MIRAI pe o arteră mare poate fi înfricoşător, mai ales când viteza trece de 40 km/h, fiindcă şoseaua este foarte aproape de centrul câmpului vizual al pilotului. De asemenea, te temi în permanenţă că ai putea fi călcat de celelalte maşini. Aşa că am creat o regulă generală: când ieşim cu maşina pe o stradă aglomerată, folosim o maşină de ghidare în faţa lui MIRAI şi o a două pentru siguranţă în spate”, a declarat Harada Kazunari, directorul liceului Okayama Sanyo.

Pentru a-l vedea pe MIRAI la lucru, accesaţi videoclipul de mai jos

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide