Un nou studiu arată că șoferii de Tesla sunt cei mai predispuși la accidente rutiere

Autor: Ionuț Vîlciu 20 dec. 2023 Știri auto

Potrivit unui nou studiu, șoferii de Tesla au cea mai mare rată a accidentelor dintre toate brandurile importante. De asemenea, studiul a descoperit că șoferii de Tesla au avut al doilea cel mai mare număr de incidente rutiere.

Tesla are cei mai predispuși șoferi la accidente dintre orice marcă de mașini importantă, a constatat un nou studiu. Potrivit Business Insider, șoferii de Tesla au cea mai mare rată a accidentelor dintre toate mărcile de automobile, cu 23,5 accidente la 1.000 de șoferi din noiembrie 2022 până în noiembrie 2023. Studiul a fost efectuat în Statele Unite ale Americii.

Studiul ce a implicat 30 de mărci auto a constatat, de asemenea, că șoferii Tesla au avut al doilea cel mai mare număr de incidente de conducere, inclusiv accidente și conducere sub influență, excese de viteză și citații. Aceștia au fost surclasați doar de cei ce conduc camionete RAM, din câte se pare.

Șoferii de Tesla, cei mai predispuși la incidente rutiere

Sondajul creat de LendingTree a constatat că, deși a fost greu de determinat de ce unele mărci au o rată a incidentelor mai mare decât altele, anumite tipuri de vehicule „atrag șoferi mai riscanți”. Rezultatele au venit după ce Tesla a rechemat peste două milioane de vehicule pentru o actualizare de software din cauza temerilor că software-ul de asistență Autopilot al companiei nu face suficient pentru a preveni utilizarea abuzivă de către șoferi.

Producătorul auto a fost forțat să recheme 2 milioane de modele S, X, 3 și Y, după ce autoritățile americane de reglementare în materie de siguranță au decis că tehnologia Autopilot a producătorului auto este deschisă utilizării abuzive.

NHTSA a decis ca Tesla să lanseze gratuit o actualizare over-the-air care adaugă alerte suplimentare pentru a se asigura că șoferii rămân concentrați atunci când sistemul Autopilot este activat și sunt alertați mai bine în momentul în care este dezactivat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide