Un olandez a fost amendat din cauza unui gest surprins de camerele video cu inteligență artificială

Autor: Ionuț Vîlciu 19 feb. 2024 Știri auto

Un șofer olandez a fost amendat cu suma de 380 de euro din cauza unui gest surprins de camerele video cu AI. Cu toate acestea, s-a dovedit că sistemul nu a funcționat așa cum ar fi trebuit.

În luna noiembrie a anului trecut, un bărbat pe nume Tim Hansen a fost amendat din cauza faptului că ar fi vorbit la telefon în timp ce conducea, relatează Digi24. Bărbatul a fost uimit la aflarea veștii, deoarece spune că nu are obiceiul să facă asta și știa sigur că nu a făcut acest lucru în ziua cu pricina, astfel că a decis să investigheze situația.

La prima vedere, Tim Chiar pare că folosește telefonul mobil și că îl are dus în dreptul urechii. Însă, dacă ne uităm mai atent, putem observa că Tim nu ținea nimic în mână. El se scărpina pe partea laterală a capului, iar camera a confundat poziția mâinii concluzionând că vorbea la telefon.

Eroare a camerelor cu inteligență artificială. Un bărbat a fost amendat pe nedrept

Este mai bizar faptul că funcționarul care a verificat fotografia a validat amenda și nu a observat eroarea sistemului. Tim Hansen lucrează în domeniul IT și se ocupă cu crearea de algoritmi care editează și analizează imagini, având o experiență care îi permite să înțeleagă ce s-a întâmplat și cum a fost posibil ca sistemul să dea eroare.

Bărbatul spune că un astfel de sistem trebuie antrenat pe un set mai mare de date și imagini, pentru că realitatea este un pic mai complexă. „Este posibil ca setul de date de antrenament să conțină puține sau zero fotografii ale oamenilor care stau cu mâna goală la ureche. În acest caz, devine mai puțin important pentru algoritm dacă un telefon este de fapt ținut în mână, dar este suficient dacă mâna este aproape de ureche. Pentru a îmbunătăți acest lucru, ar trebui adăugate mai multe fotografii acolo unde mâna este goală, de preferință cel puțin câteva sute de fotografii”, spune Tim Hansen.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide