Poliția din Anglia va folosi camere cu inteligență artificială pentru a-i prinde pe șoferii care folosesc telefonul la volan

Autor: Ionuț Vîlciu 21 oct. 2022 Știri auto

Poliția din Anglia va folosi camere video performante pentru a detecta șoferii care folosesc telefonul la volan. Aceste camere vor utiliza inteligență artificială.

Departamentele de poliție din Devon și Cornwall testează un sistem de camere „inovator” care folosește inteligența artificială pentru a-i surprinde pe șoferii care folosesc telefoanele mobile la volan.

Tehnologia poate detecta, de asemenea, dacă șoferii poartă centura de siguranță. Ea va fi implementată pe anumite rute din cele două regiuni în următoarele două luni. Procesul este finanțat de parteneriatul pentru siguranța rutieră Vision Zero South West și supravegheat de poliția din Devon și Cornwall.

Cum funcționează sistemul inteligent folosit de poliția din Anglia?

Sistemul este montat într-un vehicul echipat cu mai multe camere care înregistrează imagini ale șoferilor care trec. Imaginile captate de camere sunt procesate folosind inteligența artificială. În acest mode, sistemul poate determina dacă șoferii foloseau un telefon mobil sau dacă șoferii și pasagerii au sau nu centura de siguranță pusă. De asemenea, tehnologia poate determina viteza cu care se deplasa vehiculul în acel moment.

Apoi, imaginile în care o presupusă faptă ilegitimă are loc ajung la o persoană. Responsabilul le primește pentru a le analiza. Dacă o infracțiune a fost identificată corect, șoferului i se va trimite fie o scrisoare de avertizare, fie o notificare de urmărire penală, în funcție de gravitatea faptei.

Un ofițer de poliție, pe numele său Adrian Leisk, responsabil pentru aceste activități desfășurate în Devon și Cornwall, a spus că speră că tehnologia va ajuta la transmiterea unui mesaj clar șoferilor.

El a adăugat: „Folosirea unui telefon mobil în timpul conducerii este atât periculoasă, cât și ilegală. Ea pune în pericol viețile șoferului, pasagerilor și ale altor utilizatori ai drumului. Acest lucru este inacceptabil.”

Cine știe, poate vom ajunge să vedem astfel de sisteme implementate pe drumurile din țara noastră.

Sursa: Express

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide