La un pas de accident. Un șofer de TIR depășește în curbă pe linie continuă

Autor: David Andrei 11 iun. 2021 Știri auto

Imagini incredibile au fost surprinse pe o șosea din România. Un șofer de TIR a depășit mai multe autoturisme pe linie continuă și a revenit la limită pe sensul său de mers. Din sens opus se apropia o mașină care circula regulamentar.

GALERIE FOTO

O cameră de bord a surprins un episod ireal. Pe centura Vâlcele-Apahida, într-o zonă cu limită de viteză de 60 km/h, mai multe autoturisme sunt forțate să reducă viteza mai mult decât este necesar. În fața lor se află o mașină de școală, care rulează cu aproximativ 55 km/h.

Având în vedere zona cu vizibilitate redusă, în care, pe asfalt este aplicat marcaj continuu, ceilalți participanți la trafic rămân în spatele mașinii de școală. Un șofer de TIR însă, nu a mai avut răbdare să stea în spatele cursantului. Un bărbat a surprins momentul depășirilor cu o cameră de bor. Acesta spune că putea să vadă în retrovizoare cum TIR-ul depășește alte trei mașini, sfidând marcajul continuu.

În cadru, tot pe linie continuă, apare, la un moment dat, și TIR-ul înmatriculat în județul Dâmbovița. Acesta îl depășește pe șoferul care are camera de bord. Rămâne pe contrasens pentru a  trece și de mașina de școală și revine la limită pe sensul său de mers. Din direcția opusă circula regulamentar o Skoda Fabia. A fost un miracol că Skoda și autotrenul nu s-au ciocnit frontal.

Șoferul de TIR își continuă drumul nestingherit.

Ce ar fi pățit acest șofer de TIR dacă era prins depășind pe linie continuă?

Depășirea pe linie continuă reprezintă  o contravenție și se sancționează cu suspendarea dreptului de  a conduce vehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile. Mai mult, potrivit OUG nr. 195/2002, șoferul contravenient este sancționat amendă din clasa a III-a de sancțiuni, de la 9 la 20 de puncte-amendă, respectiv între  1.305 și 2.900 lei.

Având în vedere situația periculoasă în care i-a pus acest șofer de TIR pe ceilalți participanți la trafic și faptul că a depășit mai multe vehicule pe linie continuă, sancțiunea ar putea fi mai dură.

Nu a fost niciun echipaj de poliție în zonă pentru a constata comportamentul rutier periculos al celui care conducea TIR-ul. Dar imaginile au devenit virale în mediul online, iar polițiștii se pot autosesiza.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide