Un şofer de TIR doarme de 4 luni în cabină. Polițiștii germani au aflat că se află pe traseu din septembrie

Autor: ProMotor 21 ian. 2021 Știri auto
Un şofer de TIR doarme de 4 luni în cabină. Polițiștii germani au aflat că se află pe traseu din septembrie

Poliţiştii germani care erau de serviciu pe autostrada A9 au oprit un şofer de TIR angajat în România. S-a întâmplat în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria. Oamenii legii au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

Bărbatul, un cetăţean turc, nu a mai avut perioade de odihnă în afara cabinei sale. În plus, şoferul le-a mai spus oamenilor legii că intenţiona să îşi continue drumul în acest mod încă patru luni. Poliţiştii fac acum cercetări şi în privinţa firmei care l-a angajat.

Șoferul a fost oprit pentru că fusese depistat de aparatul radar

Şoferul de TIR, în vârstă de 39 de ani, onorează constant comenzi pe traseul între Germania şi Austria. Iniţial, şoferul a fost oprit pentru că depăşise viteza legală în zona numită Saaleabstieg, cu 31km/h. A primit o amendă contravenţională, dar în curând oamenii legii aveau să descopere adevăratele nereguli.

Şoferul a fost oprit de agenţi pentru că avea 31 km/h mai mult decât era limita de viteză pe aşa numitul „Saaleabstieg”, o porţiune dificilă de autostradă. Firma românească este acum cercetată pentru că a încălcat regulile şi drepturile în vigoare ale şoferilor. Acest incident nu este însă singular. De la începutul lui decembrie 2020, au mai fost patru incidente de acest tip.

Sursă: Adevărul.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotorComentarii
Inchide