Un polițist a făcut zob autospeciala într-un accident spectaculos la Râmnicu Sărat

Autor: Cristian Agatie acum o lună Știri

Un polițist a făcut zob autospeciala într-un accident spectaculos la ieșirea din municipiul Râmnicu Sărat. Potrivit informațiilor, polițistul nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers și a acroșat o autoplatformă care transporta un alt autoturism.

Intră în Galeria FOTO

Accidentul s-a produs sâmbătă, 18 septembrie, în cursul dimineții, pe E85, la ieșirea din Râmnicu Sărat spre Focșani. Accidentul a fost confirmat de IPJ Buzău, care precizat într-un comunicat că vinovat de producerea evenimentului se face polițistul care conducea autospeciala. Acesta a fost sancționat contravențional, iar o anchetă este în desfășurare pentru elucida întregul film al accidentului.

„În data de 18 septembrie, ora 10:35, patrula de siguranță publică din cadrul politiei Municipiului Râmnicu Sărat a fost implicată într-un eveniment rutier. În timp ce conducea autospeciala, pe DN2E85, la ieșire din Râmnicu Sărat către Focșani, un bărbat în vârstă de 47 de ani, a intrat în coliziune cu o autoutilitară, condusă de un bărbat de 41 de ani din Suceava, ce transporta un autoturism. În urma evenimentului, nu au fost persoane rănite. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Ulterior, conducătorul autospecialei a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice”, a transmis IPJ Buzău.

Un polițist a făcut zob autospeciala la Râmnicu Sărat. Sancțiunea a fost una simbolică

Potrivit informațiilor obținute de sansanews.ro, agentul care se face vinovat de producerea accidentului nu a primit amendă, ci a fost sancționat cu avertisment. Se pare că echipajul de poliție era în patrulare când s-a produs accidentul. Din primele cercetări rezultă că agentul de poliție care conducea nu s-ar fi asigurat la schimbarea benzii de mers și a lovit în lateral o autoutilitară care transporta pe platformă un autoturism.

Potrivit unei statistici puse la dispoziția Camerei Deputaților de Ministerul Afacerilor Interne, mașinile de poliție au fost implicate în peste 3.000 de accidente în ultimii patru ani. 12 dintre ele s-au soldat cu pierderi de vieți omenești. Sindicatul Europol al polițiștilor a cerut anul trecut o analiză a accidentelor în care au fost implicate mașini de poliție, sugerând că acestea ar fi „nesigure”.


Sursa foto: IPJ Buzău


Comentarii
Inchide