Un poliţist a fost reţinut după ce a cerut bani unui şofer ca să nu îi treacă alcoolemia în raport

Autor: Andreea Tobias 14 oct. 2019 Știri auto
Un poliţist a fost reţinut după ce a cerut bani unui şofer ca să nu îi treacă alcoolemia în raport

Un poliţist din oraşul Braşov a fost reţinut luni, după ce a fost prins în flagrant când primea 1.000 de lei de la un şofer implicat într-un accident cu victime. Poliţistul a cerut banii pentru a-l ajuta pe şofer să nu îi apară alcoolemia în raport, scrie Mediafax.ro

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov a dispus reţinerea unui agent de poliţie din cadrul Biroului Rutier al Politiei municipiului Braşov, pe o durata de 24 de ore, pentru trafic de influenţă şi luare de mită.

„În ziua de 13 octombrie, un bărbat a apelat linia call center anticorupţie a Direcţiei Generale Anticorupţie, sesizând faptul că un agent de poliţie i-a solicitat o suma de bani pentru a nu-şi îndeplini îndatoririle de serviciu. Ca urmare a denunţului, în noaptea de 13/14 octombrie, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Brasov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, l-au prins în flagrant pe agentul de poliţie, după ce a primit de la un denunţător suma de 1.000 de lei pentru a-l sprijini în scopul exercitării în continuare a dreptului de a conduce şi pentru a interveni pe lângă lucrători din cadrul Serviciului Judeţean Medicină Legală Braşov în sensul neîntocmirii buletinului de analiză toxicologică cu rezultat 0% g/l alcool în sânge, în condiţiile în care, anterior, denunţătorul fusese implicat într-un accident rutier soldat cu victime”, se arată în comunicatul DGA.

Poliţistul urmează să fie prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă

La rândul său, procurorul Alina Mihaela Popescu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, a declarat că flagrantul a fost organizat în locul în care poliţistul a stabilit că se întâlnească cu denunţătorul său.

Popescu a precizat că accidentul s-a petrecut pe 12 octombrie, iar agentul este cel care a condus şoferul la spital pentru prelevarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Aici, poliţistul ar fi cerut şi banii.

„I-a solicitat o sumă de bani, nedefinită, imprecisă. A spus între 200-300 de lei şi 1000 de euro pentru a-l ajuta, pentru a-şi trafica influenţa dânsului faţă de specialiştii din cadrul SML care urmau să analizeze probele biologice şi pentru a-l ajuta să recapete permisul mai repede (…) Acţiunea de flagrant a fost organizată la locul de întâlnire între poliţist şi denunţător(…)Am găsit şi suma de bani”, a menţionat Popescu.

Reprezentanţii IJP Braşov au declarat, la rândul lor, că poliţistul are 38 ani, este absolvent al unei şcoli de agenţi de politie, fiind încadrat la IPJ Braşov din anul 2006. În acest moment este suspendat din funcţie.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide