Un polițist a provocat un accident și a părăsit locul faptei – VIDEO

Autor: Andreea Ditcov 16 ian. 2023 Știri auto
Un polițist a provocat un accident și a părăsit locul faptei – VIDEO

Un polițist a provocat un accident rutier, iar mai apoi a plecat de la locul faptei.

Vineri (13 ianuarie), un accident rutier a fost provocat de un polițist, care mai apoi a plecat de la locul faptei. Bărbatul de 43 de ani ar fi șef de post într-o localitate din Teleorman. Alături de acesta, în mașină, se mai afla o persoană.

Mărturie stau și imaginile video surprinse de o cameră de supraveghere montată în apropiere. Pe imagini se vede momentul în care agentul intră pe șosea fără să se asigure. Mașina acestuia este lovită din plin de o alta care circula regulamentar.

Accidentul produs pe raza municipiului Turnu Măgurele s-a soldat cu trei victime rănite, care au avut nevoie de asistența medicilor și de îngrijiri de specialitate.

Polițistul ar fi băut înainte de a se urca la volanul mașinii

În loc să aștepte intervenția colegilor săi, așa cum cere legea, polițistul Iulian Toader, de la Serviciul Rutier, și-a mutat automobilul și a plecat la postul de poliție, pentru a anunța accidentul.

Tot acesta a refuzat să fie testat alcoolscop, fiind apoi transportat la spital pentru prelevarea probelor biologice. Surse din anchetă au spus pentru Digi24.ro că acesta ar fi consumat alcool înainte de a se urca la volan.

Articolul 338 din legea 286/2009, cu privire la Codul Penal prevede că „părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.”

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube - Stiri Teleorman


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide