Care este starea de sănătate a lui Michael Schumacher după 9 ani de la accidentul care i-a schimbat viața

Autor: Adrian Somai 31 dec. 2022 Știri auto

De șapte ori campion mondial în Formula 1, Michael Schumacher a suferit la sfârșitul anului 2013 un accident la cap în timp ce schia în Alpii francezi. Din păcate pentru el, accidentul a fost unul îngrozitor, schimbandu-i complet viața pentru totdeauna. Au trecut deja nouă ani de la acel eveniment cumplit, iar Michael Schumacher nu și-a mai revenit niciodată cu adevărat.

„Puteţi fi siguri că el este pe cele mai bune mâini şi noi facem tot ce este uman posibil să-l ajutăm. Vă rog să înţelegeţi că urmăm dorinţele lui Michael şi ţinem în privat acest subiect sensibil că sănătatea, aşa cum a fost întotdeauna”, a declarat în mai multe rânduri de-a lungul anilor Corina Schumacher, soția fostului campion mondial în Formula 1.

Pe 29 decembrie 2013, Schumi a suferit un traumatism cranian grav, în urma unui accident de schi în Alpii francezi. Inițial a fost plasat în comă indusă medical timp de șase luni, timp în care a fost și operat de două ori, potrivit ProSport. De atunci însă, foarte puține informații despre starea lui de sănătate au mai fost făcute publice. În toamna lui 2014, fostul pilot de Formula 1 a fost mutat la casa familiei sale de lângă Lacul Garda, din nordul Italiei. Soția lui Michael a făcut tot posibilul în acești ani pentru a păstra intimitatea soțului ei și a întregii familii.

Documentar despre viața și cariera lui Schumacher

În 2021, Netflix a lansat un documentar despre viața și cariera lui Michael Schumacher, ocazie cu care au fost oferite informații vagi despre starea lui de sănătate. Soția sa, Corinna, a dezvăluit că Schumi este acasă și că urmează zi de zi ședințe de terapie care să îl ajute să își revină în urma accidentului.

„Desigur, mi-e dor de Michael în fiecare zi, dar nu sunt doar eu. Copiii, familia, tatăl lui, toți cei apropiați. Tuturor ne este dor de el, dar Michael este aici. Într-un mod diferit, dar este aici și asta ne face să găsim puterea de a continua. Michael a avut mereu grijă de noi. Acum este rândul nostru să-l protejăm.”, a transmis Corinna în documentarul abia menționat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide