Un polițist care comanda ITP-uri false încă lucrează în Poliție, deși a fost condamnat

Autor: Daniel Samoilă 26 dec. 2021 Știri auto
Un polițist care comanda ITP-uri false încă lucrează în Poliție, deși a fost condamnat

Un agent de poliție din Bârlad a obținut Inspecții Tehnice Periodice (ITP-uri) false pentru prietenii săi ca să nu mai fie nevoiți să-și ducă la mașinile la Registrul Auto Român.

Polițistul a fost condamnat pentru un an de închisoare pentru instigare la fals intelectual. Omul legii a încheiat, însă, un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii anticorupţie și a putut șă-și continue activitatea la IPJ Vaslui.

“În baza art. 396 al.1,4 Cod pr.pen. rap la art. 83 Cod penal, stabileşte în sarcina inculpatului Dumitraşcu Ionel, necunoscut cu antecedente penale, pedeapsa de 1 (un) an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals intelectual în formă continuată, prevăzută de art. 47 C.p. rap. la art. 321 C.p. cu aplic. art. 35 C.p. (2 acte materiale).

În baza art. 83 C.p., amână aplicarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, au stabilit judecătorii în cazul polițiștului, potrivit Adevarul.ro.

Un angajat al unui service coordona rețeaua de falsificatori

Procurorii anticorupție au monitorizat o întreagă rețea de falsificare a ITP-urilor din iunie 2020 și până în primăvara acestui an. S-a descoperit că din această rețea făceau parte mai mulți inspectori ai unor stații ITP din Bârlad și Bacău. Aceștia erau ajutați de angajații RAR Vaslui.

Un angajat al unui service din Bârlad s-a ocupat de rețeaua de falsificări a ITP-urilor. Acestea realiza multe ITP-uri pentru autovehicule care nu au trecut niciodată pe la service.

Unul dintre cei care sunau la acest service era polițistul din Bârlad, cel care voia să facă ITP-uri false pentru prieteni. Polițistul vorbea codat la telefon, dar a fost dat de gol chiar de angajatul service-ului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide