Un primar din Argeș a fost prins la volanul unui camion cu lemne furate

Autor: George Cristea 01 nov. 2020 Știri auto

Polițiștii argeșeni au avut o surpriză de proporții: un primar din Argeș a fost prins la volanul unui camion cu lemne furate. Acesta transporta aproape 40 de metri-cubi de material lemnos fără acte de proveniență.

Bărbatul oprit de polițiști în județul Argeș s-a dovedit a fi nimeni altul decât primarul comunei Vlădești. Acesta susține că e vorba de o răfuială politică și că se afla în afara orelor de program. Corect, dacă furi în afara programului nu se cheamă furt, se cheamă hobby.

Primarul din Vlădești a fost prins de către polițiștii de la Combaterea Delictelor Silvice în localitatea Corbi din județul Argeș. Edilul, care a fost în trecut șofer profesionist, conducea un ansamblu auto format din autoutilitară cu macara și remorcă. Acesta transporta 38,73 de metri-cubi de material lemnos, fără documente legale de proveniență.

„În ziua de 27 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice au acționat, în localitatea Corbi, pe linia combaterii sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au depistat un bărbat de 57 de ani, din Vlădești, care transporta, cu un ansamblu auto format din autoutilitară cu macara și remorcă, cantitatea totală de 38,73 mc de material lemnos, fără documente legale de proveniență”, a informat biroul de presă al Poliției Argeș.

Primar din Argeș prins la volanul unui camion cu lemne furate: Ce riscă pentru fapta sa

Potrivit legii, transportul în volum de peste 10 metri-cubi de lemn, neînsoțit de documentele specifice de transport, constituie infracțiune și se sancționează cu amendă sau cu închisoare de la 6 luni la un an și cu confiscarea materialelor lemnoase care fac obiectul transportului.

Primarul din Vlădești spune ca era la volanul mașinii pentru că firma soției lui nu avea un șofer disponibil, iar el era în afara programului de la primărie.

„Eu eram doar șofer. Nu sunt eu cel care fac hârtiile. Soția nu mai are șofer. Nu, nu mă ocup de gater. Mă ocup doar de primărie. Era la ora 18:00, în afara orelor de program”, a declarat primarul infractor în fața reporterilor de la Digi24.ro.

În urma acestui incident, primarul din Vlădești s-a ales cu dosar penal, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Domnești. În plus, a fost confiscată și mașina cu care edilul a fost prins la furat.

Ministrul Mediului Costel Alexe anunța în primăvară că Guvernul dorește confiscarea mașinilor care fac transport ilegal de lemne.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: IPJ Argeș, Shutterstock



Comentarii
Inchide