Guvernul dorește confiscarea camioanelor care fac transport ilegal de lemne

Autor: ProMotor 06 mai 2020 Știri auto
Guvernul dorește confiscarea camioanelor care fac transport ilegal de lemne

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor Costel Alexe a anunțat că sancțiunile aplicate în luna aprilie celor care transportau ilegal material lemnnos se apropie de 100.000 de euro. Potrivit lui Alexe, Guvernul dorește confiscarea camioanelor care fac transport ilegal de lemne și caută soluții în acest sens.

„Am vrut să mă asigur că perioada stării de urgenţă nu va fi speculată de hoţi. După cum bine ştim cu toţii, hoţii nu dorm niciodată şi în astfel de perioade, când atenţia publică este orientată către alte subiecte, pot apărea tentative de încălcare a legii. În perioada 4 – 26 aprilie, au fost verificate peste 3.600 de transporturi de material lemnos. Misiunea fost verificarea legalităţii. În această perioadă au fost verificate, în medie, peste 163 de camioane pe zi. Pentru perioada analizată au fost identificaţi 1.000 de metri cubi de material lemnos transportat ilegal. Avem, în medie, 150 de camioane pentru toată această perioadă”, a declarat Costel Alexe.

Acesta a mai adăugat că cele mai multe sancțiuni au fost aplicate în județele Suceava, Timiş, Dâmboviţa şi Prahova. Alexe a menţionat că Guvernul dorește confiscarea camioanelor care fac transport ilegal de lemne și că, în prezent, se caută soluţii prin care transporturile ilegale de material lemnos să fie confiscate.

„Căutăm în acest moment soluţii prin care tuturor celor care transportă material lemnos ilegal să li se confişte mijloacele de transport (…) Căutăm soluţii pentru că în această perioadă ar fi fost mult mai bine dacă, pe lângă amenzi, am fi avut şi aceste 150 de camioane confiscate”, a afirmat demnitarul.

Ministrul Mediului a punctat faptul că operaţionalizarea SUMAL va avea loc începând cu luna iunie, iar din acel moment „vom reuşi împreună să punem capăt tăierilor ilegale de lemn din România, transporturilor ilegale şi astfel vom reuşi să arătăm tuturor că misiunea noastră va de rezultate”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide