Un producător de biciclete german va avea o fabrică în Timișoara

Autor: Daniel Samoilă 27 nov. 2021 Știri auto
Un producător de biciclete german va avea o fabrică în Timișoara

Veste importantă pentru locuitorii din Timișoara. Un producător german de biciclete a decis să aleagă orașul din Vestul României în dauna Austriei, pentru a construi o fabrică.

Producătorul în cauză este Corratec, unul dintre cei mai mari din Germania. Compania a cumpărat un teren de aproximativ 50.000 de metri pătrați, unde sunt incluse clădiri și mai multe anexe cu o suprafață totală de 30.000 de metri pătrați.

Scopul celor de la Corratec este de a începe producția de biciclete pe piața locală încă de la începutul anului viitor.

Bicicletele de la Corratec sunt folosite și în competiții internaționale. De exemplu, italianul Andrea Pendini s-a impus în 2019 la Campionatul European de Mountainbike XC Marathon cu o bicicletă de la Corratec.

 

Foto – Corratec

O companie din Germania își deschide o fabrică în Timișoara

Potrivit ziuadevest.ro, se vehiculează că investiția este de minimum zece milioane de euro. Planul Corratec este să lanseze producția în luna februarie, la o capacitate de 300.000 de biciclete, inclusiv modele electrice.

Fabrica va genera 300 de locuri de muncă, în următoarele 24 de luni. Conform planului de afaceri, schema de personal va crește la 400 de angajați și va ajunge la maximum 600 de angajați.

Corratec a căutat un teren pentru a construi o fabrică în sudul Germaniei sau în Austria, dar a ales în cele din urmă Timișoara. În prezent, producătorul de biciclete german mai are o fabrică principală în orașul Raubling, Germania.

Clădirea cumpărată acum de Corratec a fost folosită în trecut de Kathrein Digital Systems GmbH, o altă firmă nemțească.

”Este un semnal puternic faptul că producătorul de biciclete Corratec a ales Timișoara pentru extinderea investițiilor pe care le are în Europa.

M-am întâlnit anul acesta cu ei de două ori, când firma – este o afacere de familie din Germania – încă era indecisă între mai multe orașe din Europa.

Le-am spus despre transformarea orașului ca hub de producție și dezvoltare în domeniul velo și mobilitate verde, despre calitatea vieții la Timișoara și proiectele noastre de dezvoltare urbană, despre spiritul inovator al timișorenilor, despre deschiderea administrației către firme care vor să investească pe termen lung în potențialul Timișoarei”, a declarat primarul Timișoarei Dominic Fritz.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Corratec



Comentarii
Inchide