Un prototip al viitorului SUV Dacia Bigster a fost fotografiat în Praga

Autor: Mihai Morcovescu 04 feb. 2022 Știri auto

Până acum, producătorul român de automobile Dacia a arătat conceptul viitorului model Bigster doar în fotografii oficiale. De această dată, un prototip al SUV-ului românesc a fost surprins complet necamuflat pe o stradă din regiunea Holešovice, la nord de Praga.

Vehiculul a fost prezentat de oficialii importatorului mărcii autohtone unui grup restrâns de ziariști și reprezentanți ai dealerilor. Participanții nu au avut voie să fotografieze mașina. Cu toate acestea, Bigster-ul a fost fotografiat în cele câteva minute cât a durat operațiunea de descărcare în fața locației unde a avut loc evenimentul.

Motorizări hibride și detalii din plastic reciclat

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Conceptul care prefigurează viitorul Bigster de serie a fost dezvăluit în urmă cu un an. Potrivit informațiilor furnizate de oficialii Dacia, versiunea de serie nu va fi cu mult diferită comparativ cu acesta.

Viitorul SUV-ul de segment C va măsura aproximativ 4,6 metri și va fi poziționat în gamă deasupra actualului Duster. Din punct de vedere al gabaritului, acesta se va putea compara cu Land Rover Discovery Sport și Volkswagen Tiguan.

Spre deosebire de acestea, modelul românesc va costa, însă, mult mai puțin și se va situa aproape de Volkswagen T-Roc. În același timp, producătorul român spune că noul SUV va avea un interior foarte spațios. Nu se știe deocamdată dacă va fi oferit și într-o configurație cu șapte locuri.

Bigster va fi dezvoltat pe platforma CMF-B, ceea ce înseamnă că va primi o gamă largă de grupuri motopropulsoare. Astfel, va primi doar motorizări hibride cu puteri de până la 280 CP. Un detaliu estetic interesant este acela că protecțiile din partea inferioară a caroseriei vor fi realizate din plastic reciclat.

Prototipul surprins în capitala cehă este personalizat într-o nuanță de verde închis care pare să fie aceeași cu cea din pozele oficiale. Se remarcă și noua semnătură luminoasă sub forma literei Y. SUV-ul impresionează prin caroseria robustă și liniile pătrățoase.

Viitorul Dacia Bigster va fi lansat spre sfârșitul anului 2024 sau cel mai târziu la începutul lui 2025.

Sursa: Auto.cz

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia, Auto.cz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide