Un prototip de mașină zburătoare primește aprobare din partea autorităților americane

Autor: Ionuț Vîlciu 10 iul. 2023 Știri auto

Prima mașină zburătoare complet electrică a primit o aprobare limitată din partea autorităților americane. Companiei i se va permite să testeze vehiculul electric pe șosea, dar și în aer.

Compania californiană Alef Aeronautics, care construiește o mașină electrică zburătoare, a primit o aprobare limitată de navigabilitate din partea Administrației Federale a Aviației (FAA), relatează Carscoops.

Astfel, companiei americane i se va permite să testeze mașina zburătoare atât pe șosea, cât și în aer. Mașina nu arată așa cum ne-am aștepta, deoarece nu are aripi sau motoare vizibile. Propulsoarele de zbor ale mașinii, 8 la număr, sunt ascunse în caroseria acesteia, ceea ce contribuie la un design mai curat.

O mașină zburătoare care poate parcurge peste 100 de kilometri în zbor

Vehiculul complet electric poate fi cumpărat și cu sistem de propulsie pe bază de hidrogen, dar va avea astfel un preț de achiziție mai mare. Mașina zburătoare produsă de Alef Aeronautics este un vehicul care poate fi condus până la 320 de kilometri pe drumurile publice și care încape într-un garaj obișnuit, dar care poate fi și lansat vertical în aer și are o autonomie de zbor de 117 kilometri.

Clienții pot precomanda vehiculul care poate transporta două persoane. E de așteptat ca mașina să aibă un preț de aproximativ 300.000 de dolari. Alef Aeronautics a prezentat pentru prima dată mașina în luna octombrie a anului trecut și a declarat că a primit deja peste 800 de precomenzi de la clienți privați și companii.

Nu ar fi prima când auzim de o astfel de mașină zburătoare. Nu cu mult timp în urmă, Suzuki a comunicat faptul că va construi mașini zburătoare alături de compania SkyDrive.

Companiile vor folosi o fabrică a Grupului Suzuki din centrul Japoniei pentru a produce avioane electrice cu decolare și aterizare verticală. Se pare că vor începe producția până în primăvara anului viitor, a spus Suzuki într-un comunicat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide