Un puşti de 17 ani s-a urcat beat la volanul unui autoturism furat

Autor: Marius Vișan 14 oct. 2021 Știri auto
Un puşti de 17 ani s-a urcat beat la volanul unui autoturism furat

Un tânăr în vârstă de 17 ani s-a urcat băut la volanul unei maşini furate şi a avariat autoturismul pe care-l conducea şi alte cinci maşini. Șoferul a fost reţinut miercuri seara, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă.

După ce a avariat maşinile a lăsat autoturismul pe care-l conducea cu cheile în contact şi a plecat, scrie Adevărul.ro.

”În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, privind mai multe autoturisme parcate, care ar fi fost lovite în timpul nopţii, în municipiul Piteşti, Compartimentul Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş este abilitat să comunice următoarele: În cursul nopţii de 12 spre 13 octombrie a.c., în jurul orei 04:00, poliţiştii piteşteni au identificat un autoturism avariat, cu cheile în contact, iar în apropiere alte 5 autoturisme parcate ce prezentau avarii”, precizează IPJ Argeş.

În aceeaşi zonă a fost identificat un minor de 17 ani, care nu îşi justifica prezenţa şi care a fost condus la sediul poliţiei pentru cercetări.

Tânărul consumase alcool şi n-avea permis, iar maşina nu-i aparţinea

”Cel în cauză nu deţine permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, mai precizează IPJ Argeş.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, furt în scop de folosinţă, conducere fără drept şi sub influenţa alcoolului, conform art. 229, 230, 335 şi 337 din Codul Penal.

În urma administrării probatoriului, minorul de 17 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca mâine să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârşite.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide