Un român, un bulgar şi un austriac au vrut să-şi facă plinul de benzină. Ce surpriză au avut când s-au uitat pe bonul fiscal

Autor: Gandul 06 oct. 2015 Știri auto

Supraacciza pe benzină şi calcularea accizei la un curs inventat de guvern, de 4,74 lei/euro nici nu a finanţat infrastructura şi nici nu a salvat un buget care, oricum, nu avea nevoie de salvare. Pur şi simplu statul a decis să contracareze ieftinirea petrolului pe pieţele internaţionale pentru a-şi asigura în plus bani pe care nu este în stare să îi cheltuiască.

DIESELGATE. Ai Skoda, Seat, Audi sau VW? Află aici dacă ai instalat software-ul cu probleme

DIESELGATE. Volkswagen anunţă câte maşini diesel sunt afectate în Europa şi lista motoarelor cu probleme

În mai 2012 România se afla pe locul al doilea în topul celui mai ieftin litru de benzină din UE, la un preţ de 1,29 euro, fiind depăşită în acest clasament doar de Bulgaria, cu un preţ de 1,23 euro/litru.

Vino îmbrăcată în bikini şi primeşti benzină gratis. Sau cum să-ţi faci cunoscută benzinăria în toată lumea [VIDEO]

Trei ani şi trei luni mai târziu, timp în care cotaţia barilului de petrol a scăzut de la circa 110 dolari la sub 50 de dolari, România a pierdut cinci locuri în acest clasament, fiind depăşită de Estonia, Ungaria, Luxemburg, Polonia, Letonia şi de Bulgaria, conform calculelor gândul pe baza datelor oficiale ale Eurostat, biroul de statistică al UE.

Datele privind Croaţia, stat devenit membru UE la începutul lui 2013, nu au fost luate în considerare. Impactul diferenţei de curs leu/euro asupra acestor statistici este neglijabil: la mijlocul lunii mai din 2012 cursul mediu era de 4,43 lei/euro, în timp ce la finele lunii august (perioada acoperită de cele mai recente statistici ale UE) a fost de 4,41 lei/euro, respectiv 0,4%.

Dieselgate: iată cum se comportă un Volkswagen Jetta TDI urcat pe dyno

Statisticile, publice, ale Eurostat, reprezintă preţurile medii practicate în fiecare stat membru UE.

Citeşte mai departe în pagina următoare

Pagini: 1 2 3

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide