Un sector din București a amenajat locuri de parcare pe linia de tramvai

Autor: Marius Vișan 01 apr. 2021 Știri auto

O situație neobișnuită a avut loc în Sectorul 3 din Capitală, unde primăria ar fi trasat locuri de parcare pe o linie de tramvai dezafectată de pe Strada Dristorului.

Conform site-ului Clubferorviar.ro, locuitorii din zonă au plătit pentru aceste locuri de parcare, iar apoi au început să le folosească.

Ar fi vorba despre o linie de tramvai dezafectată pentru că nu este circulată zilnic. Cu toate acestea, se pare că linia face parte dintr-o buclă de întoarcere și că este utilizată în situații de criză, cum ar fi avariile la rețeaua Termoenergetică.

Sursă foto: Clubferoviar.ro

”Buclă de întoarcere de la Dristor a fost complet abandonată de STB, devenind peste noapte o parcare improvizată de Primăria Sector 3. PS3 a trasat marcaje de parcare peste șină de tramvai, lucru absolut inacceptabil, cu atât mai mult cu cât bulevardele pe care circulă mijloace de transport în comun ar trebui să fie în gestiunea Primăriei Generale.

Fără această buclă de întoarcere care și-a dovedit de multe ori utilitatea, STB n-a avut de ales decât să-și întoarcă tramvaiele în cadrul Depoului Dudești, fapt ce naște alte probleme, după cum urmează. Macazurile automate din intersecțiile Dristor și Iancului sunt defecte, tramvaiele pierzând minute în șir până când vatmanul schimbă macazul cu ranga. În tot acest timp tramvaiele și autoturismele se blochează reciproc (…)”, scria pe 12 martie Asociația Metrou Ușor, printr-o postare pe Facebook.

Care a fost poziția STB în această speță

Reprezentanții STB au declarat că nu au abandonat buclă de întoarcere a tramvaielor, ci că ”a fost rechiziționata fără drept” de Primăria Sectorului 3. În plus, au spus că nu au fost consultați în privința trasării locurilor de parcare.

”Societatea de Transport București nu a avizat amenajarea parcărilor pe calea de rulare destinată circulației tramvaielor de pe Stradă Dristorului și nici nu a fost consultată în această speță. Buclă de pe Stradă Dristorului este benefică, atât pentru devierea circulației în mod operativ, în cazul unor evenimente de circulație, cât și pentru executarea unor lucrări, cum a fost cea de remediere a unei avarii la rețeaua de termoficare din zona stației de tramvai Gheorghe Petrașcu (…)”, au declarat reprezentanții STB pentru clubferoviar.ro.

Sursă: Clubferoviar.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ziare.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide