Un șef de la Rutieră și-a pus în casă WC-uri aurite din banii de mită – VIDEO

Autor: Cristian Agatie 21 iul. 2021 Știri auto

Poveștile cu polițiști corupți abundă în ultima vreme, dar niciuna nu este atât de spectaculoasă ca aceasta. Un șef de la Rutieră și-a pus în casă WC-uri aurite din banii luați ca mită, iar imaginile filmate în vila sa au făcut înconjurul internetului.

Intră în Galeria FOTO

Nu am înțeles niciodată de ce oamenii care fac bani pe căi mai puțin simt nevoia să se laude cu banii câștigați ilicit. Logica ar fi să trăiești bine fără să bați la ochi, în caz contrar poți atrage atenția cui nu ai vrea să atragi atenția. Polițiști corupți sunt peste tot în lume, iar România are câteva povești puternice care să susțină acest enunț. Totuși, cu cât un stat este mai corupt, cu atât și oamenii sunt mai corupți, iar asta face ca puține povești din România să semene cu cele din Rusia.

Un șef de la Rutieră și-a pus în casă WC-uri aurite din banii de mită. Ce îl așteaptă acum?

Un colonel de poliție din această țară a ajuns vedetă internațională după ce imaginile cu vila sa, construită cu banii primiți mită, s-au virilizat pe rețelele de socializare. Paradoxal, în centrul atenției publice s-a aflat nu mita luată de acesta, ci vasul de toaletă cu capace aurite, care amintește de excesele din perioada capitalismului post-sovietic.

În urma unei razii a poliției, întreagă rețea infracțională a fost destructurată în orașul rusesc Stavropol. Peste 35 de membri ai departamentului de poliție rutieră din Stavropol au fost reținuți ca parte a acestei operațiuni. Safbov și șase din subordonații săi au fost reținuți după ce au fost acuzați că au primit mită în valoare de 19 milioane de ruble (255.000 de dolari) timp de mai mulți ani în schimbul licențelor de transport ilegal de cereale. Aceștia riscă între 8 și 15 ani de închisoare, potrivit Moscow Times.

Polițiștii români sunt încă o nebuloasă , fiind greu de încadrat. Pe de o parte avem agenți de poliție care se prostituează pentru sume ridicole, de la 70 de lei. Dar avem și exemple de la polul opus, în care un polițist a refuzat o mită de 12.000 de euro. Înainte de a comenta, gândește-te că să oferi mită (ca și să primești) este faptă penală, pentru care te poți alege cu cazier, dacă nu chiar cu închisoare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide